Fairytell: Ny dansk app med bøger til børn

Fairytell er en ny dansk bogtjeneste og app, som går i luften den 1. september med mere end 500 kendte titler til børn i alderen 0-10 år.

Fairytell: Ny dansk app med bøger til børn

Et nyt dansk firma kaldet Fairytell lancerer den 1. september en app med samme navn, som er en ny bogtjeneste lavet specifikt til børn i alderen 0-10 år. Det er Henriette Høj Gharib, tidligere kommerciel direktør hos Nordisk Film, og Lars Peter Ilsø Larsender, stifter af DukaPC, som står bag den nye bogtjeneste, hvor børn kan gå på opdagelse blandt deres yndlingsbøger.

Læs også: 11 gode apps til børnenes skolestart [TIP]

Fairytell vil ved lanceringen tilbyde mere end 500 klassiske titler fra de største børnebogsforlag og partnere. Blandt andet Gyldendal og TOP-TOY er inde over den nye tjeneste, oplyser Fairytell. Det bliver således muligt for børnene at få adgang til bøger med figurerne Pippi Langstrømpe, Rasmus Klump, Alfons Åberg og Mimbo Jimbo. Faitytell vil også selv tilbyde titler, som ikke før er set i digitale tjenester såsom Mofibo og Bookmate.

”Vi er meget glade for, at en spiller som Fairytell har meldt sin ankomst. Vi vil meget gerne høste erfaringer med netop denne målgruppe. Vi er desuden nysgerrige over for, hvordan børnene vil anvende en så skræddersyet løsning, og er derfor meget positive overfor samarbejdet,” siger Jeppe Mossin, digital salgschef fra Gyldendal.

Fairytell

Fairytell lader både børnene læse eller lytte til bøgerne – du får altså teknisk set adgang til både e-bøger og lydbøger. Den er samtidig bygget op i et børnevenligt univers, hvor det er nemt at gå på opdagelse i udvalget af bøger. Dermed kan barnet enten selv vælge at gå i gang med en børnebog eller gøre det i selskab med en forælder.

”Vi arbejder hele tiden på at gøre universet sjovt for barnet. Vores eventyrtræ står i en skov med fuglekvidder og kvækkende frøer. I træets krone og omgivelser guider billeder barnet ind til bøgerne. Undervejs bliver børnene mødt af små animationer og lyde, der giver lyst til at udforske bøgerne nærmere,” siger Henriette Høj Gharib.

Læs også: LEGO Life: Nyt socialt medie for LEGO-elskende børn

Det har været en af Henriette Høj Gharibs ambitioner at gøre digitale børnebøger lettere tilgængelige og billigere at få adgang til, og derfor er legetøjsgiganten TOP-TOY også gået sammen med Fairytell for dels at tilbyde dets indhold, og dels at tilbyde fremtidens bogoplevelse for børn i BR-butikkerne.

Faitytell koster 59 kroner om måneden og vil være tilgængelig både på smartphones og tablets fra den 1. september, hvor de første 14 dage være gratis til at afprøve bogtjenesten. Henriette Høj Gharib oplyser til Mobilsiden.dk, at appen vil være tilgængelig til både Android og iOS. Det kræver Android 5.0 eller nyere og iOS 9 eller nyere for at kunne downloade appen.