Fullrate-app gør det enkelt at forbedre hjemmets WiFi

Ny app gør det enkelt at teste og forbedre forbindelsen i hjemmets WiFi-netværk.

Fullrate-app gør det enkelt at forbedre hjemmets WiFi

Hakker filmen, når du streamer Netflix eller driller netværket, når du er ude i haven, kan hjemmets WiFi nok trænge til en overhaling.

Til formålet lancerer TDC og Fullrate en ny app, døbt ’100% WiFi’, som skal hjælpe med at afdække hvor og hvordan WiFi’en trænger til at blive styrket.

Se også:  Huawei WiFi Q2: det enkle hjemmenetværk

Med denne ombord på mobilen, kan du måle, hvordan dit netværk opfører sig rundt om i hjemmets kroge. Efter dine tests er foretaget, byder app’en på en stribe løsningsforslag. De foreslåede løsninger går fra det helt enkle, som at foreslå en mere optimal placering af routeren, til en mere omsiggribende overhaling af hjemmets routere og bredbånds-abonnementer.

”Vi vil gerne hjælpe alle danskere med at få det bedste ud af deres WiFi – uanset om de er kunde hos os eller ej. Alt for mange af os udnytter ikke den bredbåndsforbindelse, vi har købt godt nok, fordi vi ikke er bevidste om, hvordan vi bedst optimerer WiFi-forbindelsen i netop vores bolig. Med 100% WiFi-appen kan man tjekke den aktuelle WiFi-status i alle husets rum, sammenligne med tidligere målinger og få tips til, hvordan man forbedrer WiFi-oplevelsen derhjemme,” fortæller Lars Asger Petersen, adm. direktør i Fullrate i en pressemeddelelse.

App’en er gratis og kan hentes til både Android her og iOS her.

I app’en finder du følgende fem råd til, hvordan du får optimeret dit netværk:

  • Stil routeren det rigtige sted – Sørg for at routeren står centralt i boligen og så langt fra forstyrrende elementer som muligt.
  • Skift WiFi-frekvens – Hvis dit WiFi-signal er ustabilt ved kort afstand til routeren, kan du skifte WiFi-frekvens fra 2.4 GHz til 5 GHz. Eller omvendt.
  • Overvej en WiFi-forlænger – Hvis dit signal ikke når ud i alle husets hjørner, kan du forlænge dit WiFi-signal med en forlænger.
  • Brug kabel og Access Point – Mange boliger er i flere etager og har gulvvarme eller anden form for isolering, der kan blokere WiFi-signalet. Ved at trække et kabel fra routeren til et Access Point, bliver der oprettet endnu et WiFi-signal (en form for antenne) i huset.
  • Opgrader din router – Oplever du mange udfald på din router, kan du kontakte din internetudbyder og spørge, om en ny firmware til routeren er tilgængelig. Det er vigtigt, at firmwaren altid er opdateret.

Læs også:  Googles enkle Wi-Fi router får dansk salgsdebut