Galleri: Sådan ser den kommende NemID-app ud

Den kommende NemID-app lader dig logge ind blot med et swipe til højre. Se de første billeder af, hvordan appen ser ud og fungerer.

Galleri: Sådan ser den kommende NemID-app ud

I slutningen af maj 2018 får Danmark en officiel NemID-app til Android og iOS som supplement til papkortet. Det kom frem for en lille måneds tid siden.

Da blev det afsløret, at appen kommer til at fungere ved, at du blot laver samme swipe-bevægelse til højre som når du overfører penge med MobilePay. Billeder af appen blev også offentliggjort af Finans Danmark, som er de danske bankers interesseorganisation.

Læs også: Snart kan du bruge NemID som app til mobilen

Nedenfor ses 6 skærmbilleder fra en iPhone, der viser, hvordan den kommende app fra Digitaliseringsstyrelsen ser ud og fungerer.

NemID
Foto: Finans Danmark

Det første billede viser det skærmbillede, som man bliver mødt med, efter man har installeret appen. Alt du skal gøre er at trykke på “Start” for at komme videre. På billedet ses det også, at man skal anvende sit normale NemID to gange for at parre appen sammen med sit normale NemID.

Det andet skærmbillede fortæller, ligesom det første billede, at du kan bruge appen præcis de samme steder, som du er vant til at bruge det normale nøglekort. Herfra trykker du på “Næste trin” for at komme videre. Du skal formentlig stadig indtaste dit bruger-id og en adgangskode på en hjemmeside, men i stedet for at spørge om en nøgle fra dit nøglekort, sender den en underretning ud til din mobil.

NemID
Foto: Finans Danmark

På det tredje skærmbillede fra opsætningen af appen ses det, at man får en underretning på sin mobil, når man logger ind med et sted, hvor man forsøger at logge ind med NemID. I underretningen står der: “Du har modtaget en ny anmodning”, og trykker man på den, føres man ind i NemID-appen.

Det fjerde skærmbillede viser, hvordan det ser ud, når man skal godkende en anmodning fra et website, der kræver logind med NemID. Her kan du swipe til højre ligesom med MobilePay for at godkende anmodningen, og du kan afvise ved at trykke på “AFVIS” øverst til højre.

NemID
Foto: Finans Danmark

På det femte billede ses det, at du får besked i appen om, at anmodningen om et login med NemID er godkendt, og du kan derfor lukke appen med det samme.

Det sjette og sidste billede viser den skærm, som du vil se, når der ingen anmodninger i appen er. Du vil også have en “OPDATER”-knap nederst, så du kan opdatere efter nye anmodninger, hvis de ikke selv dukker op. Øverst til venstre finder du indstillingerne, hvor du formentlig kan parre appen med NemID forfra, og øverst til højre finder du et hjælp-ikon.