Gør bilferien lidt sjovere med disse fem apps

Her er fem gode apps der skal sikre mod knurren i kabinen under ferien.

Gør bilferien lidt sjovere med disse fem apps

Folkevognen er nysynet og pakket – det er velsmurt mekanik der uvægerligt skal sikre det lange ferietræk mod Syd. Passagerene er til gengæld ikke altid så forberedte og de lange køretimer kan det sætte familiefreden på prøve. Mobilsiden.dk vil derfor gerne give et par bud, på apps som sikrer underholdning, både på forsædet og på bagsædet.

Slut med kort og blade

Bedste kur mod knurren i kabinen er at nå frem til enten pitstop eller destination så hurtigt og sikkert som muligt. Både iOS og Android indeholder deres egen løsninger men de bliver hurtigt begrænsede så snart data-forbindelsen slås fra, når grænsen krydses.

Derfor er Eniro/Kraks Navigation-app omvejen værd. Den udmærker sig ved at tilbyde offline søgning og navigation til bil og til fods. Det danske kort er inkluderet, mens kort til blandt andet Europa og Nordamerika kan hentes for henholdsvis 165,- og 150,- kroner for et livstids-abonnement.

Hent Krak navigation til iOS her og Android her.

Skulle man kede sig lidt på passagerførersædet er Zinio værd at bladre i. Zinio er din online bladkiosk med et udvalg og prissætning som konkurrerer med Apples og Googles alternativer. Zinio kan dog tale begge sprog, så blade købt til iPad’en også læses på Android-mobilen og vice-versa.

Samtidig forstår Zinio at tilpasse sig dynamisk til indholdet så både blade og magasiner tager sig bedst muligt ud. Du kan klikke her for at hente Zinio til iOS eller Android og tanke op med læsestof til forsædet.

Man kan forsøge sig som Neil Armstrong med en månelanding i SimpleRockets.

Fred på bagsædet

Minutter kan føles som timer og timer som evigheder på et bagende bagsæde. Derfor skal der underholdes, men også udfordres lidt, for at sikre husfred på det trængte bagsæde.

Pædagogiske eksplosioner og virtuel Nyhavn

Første bud på en intelligent udfordring til de lidt ældre er SimpleRockets. Egentligt er der mere tale om et en raketsimulator end et egentlig spil, fysikken er realistisk og bliver straffede. Man bygger raketter af raketklodser og styrer dem fra lift-off til astronomiske destinationer – krydret af sjove fejlskud og lærerige eksplosioner på vejen.

Læs også: USA forbyder slukkede mobiler på visse flyvninger

Her kan rumkapløbet genskabes fra Armstrong til Sputnik. Man bliver ført igennem de simple træningsmissioner hvor god raketskik hurtigt læres, derefter vokser udfordringerne til stratosfæriske højder.

Hent Simplerockets til Android her og iOS her.

Lidt mere jordnært men ligeså tidsslugende er de virtuelle Minecraft-klodser. Træ og sten udvindes så huse, veje og herredømmer kan skabes. Mulighederne er uendelige og det er tidsfordrivet dermed også.

For at tilføje en ny dimension til spillet er 3D-Danmarkskortet også at finde til Minecraft – og man kan altså følge med bilrejsen fra tabletten. Du kan hente kortet her.

Hent de virtuelle legoklodser til iOS her og Android her.

For de yngste er et smut forbi Toca-universet et must. Mobilsidens favorit ‘Toca Kitchen Monsters’ lægger op til sjov med mad og der skal diskes op med flerretters menuer til de glubske monstre. Selvom de er sultne, bider de dog ikke, og selv de helt små vil fornøjes over madmæskeriet.

Du kan købe Toca Kitchen Monsters til iOS her og Android her.