Google arbejder på Pixie – ny personlig AI-assistent til Pixel 9

Google kom sent ud af starthullerne i forhold til OpenAI, når det gælder AI-løsninger. Men nu begynder søgegiganten at rykke på sig. En ny AI-assistent er nemlig på vej.

Google arbejder på Pixie – ny personlig AI-assistent til Pixel 9

Google præsenterede for nylig sprogmodellen Gemini, som lader til at rykke grænserne for, hvad AI-assistenter og AI-chatbots kan gøre. Godt nok blev Google afsløret i at pynte på sprogmodellens evner, men det lader alligevel til, at Google gør store fremskridt på området.

Gemini er allerede på vej til Googles AI-chatbot Bard, men it-giganten vil meget mere end det. Google arbejder nemlig på en helt ny personlig assistent kaldet Pixie, som vil anvende den nye Gemini-sprogmodel. Det skriver The Information.

Læs også: Google klar med 11 nyheder til Android, Wear OS og Google TV

Pixie kommer kun til Google Pixel-enheder

Ifølge oplysningerne vil Googles kommende Pixie-tjeneste kun være tilgængelig via Pixel-telefoner – formentlig Pixel 9 og Pixel 9 Pro, som ventes at komme næste efterår. Senere vil Pixie også blive tilgængelig i billigere Pixel-telefoner og i Googles Pixel-ure.

Den nye, personlige AI-drevne assistent fra Google vil bruge data fra Gmail, Google Fotos og andre Google-tjenester på din smartphone. Ifølge oplysningerne kan Pixie “udvikle sig til en langt mere personlig version af Google Assistent.”

Googles ambition er, at Pixie skal være i stand til at udføre “komplekse og multimodale opgaver såsom at foreslå retninger til den nærmeste butik, hvor nogen kan købe et produkt, de har fotograferet.”

Den kommende AI-assistent vil gøre det muligt for Google at skille sig mere ud fra de øvrige Android-producenter og tilbyde noget, som de andre producenter ikke kan tilbyde. Samsung har i forvejen den personlige assistent Bixby, og Apple har Siri. Ingen af disse to assistenter er dog i dag på niveau med Google Assistent, som er Googles nuværende assistent.

Google har også tidligere annonceret, at Google Assistent bliver opgraderet med Bard – altså AI-chatbotten, der konkurrerer med ChatGPT. Det lader dog ikke til, at Google Assistent med Bard er det samme som Pixie-assistenten.

Læs også: Googles chatbot Bard bliver bedre med den nye sprogmodel Gemini

Pixel-telefonerne har allerede stort fokus på AI

Da den nye Google Pixel 8-serie blev lanceret tidligere på efteråret, var det med stort fokus på kunstig intelligens.

Det kom blandt andet til udtryk ved, at fotodelen nu har en masse nye, smarte funktioner.

Det er ikke alle de nye AI-funktioner, som er tilgængelig i Danmark, men den mest opsigtsvækkende af dem, Magic Editor, virker herhjemme. Den gør det muligt at redigere billeder og fjerne uønskede objekter fra et billede, som man allerede har taget.

Siden lanceringen af Pixel 8-serien har Google introduceret to nye funktioner, som anvender Gemini Nano-sprogmodellen. Det er den mindste af de tre sprogmodeller fra Google, som kører lokalt på små enheder som mobiler og wearables.

Den ene AI-funktion gør det muligt at lave tekstresuméer i appen Lydoptager, og den anden funktion introducerer Smart Reply i det indbyggede tastatur, Gboard.

Læs også: Google Maps og Assistent får nyt design i Android Auto