Google fjerner apps til at optage samtaler fra Play Store

Tredjepartsapps til Android-telefoner der optager lyd fra telefonsamtaler, vil snart ikke længere kunne bruges til formålet. Nye regler fra Google træder snart i kraft.

Google fjerner apps til at optage samtaler fra Play Store

Fra og med Android 10 satte Google en streg over optagelse af samtaler, og fra 11. maj indfører giganten nye vilkår for Google Play Store, hvor tredjepartsapps ikke længere kan benytte Accessibility API til at optage lyden i en samtale.

Læs også: 1 million apps fjernet fra Google Play Store

Tredjepartsapps vil ikke kunne optage samtaler

Ændringerne skal forbedre integriteten og sikkerheden i en verden, hvor der er ret store forskel fra land til land på lovgivningen omkring optagelse af samtaler. Systemet og forudinstallerede apps, der allerede har lov til at benytte Accessibility API, bliver ikke påvirket af ændringerne.

Det vil derfor kun ramme tredjepartsapps i Play-butikken, der rammes af disse ændringer, som ikke længere får adgang til at optage telefonsamtaler. Og det betyder dermed, at nuværende apps af denne type på Google Play Butik snart vil blive fjernet. Benytter du en af disse apps, skal du forberede dig på at den forsvinder.

Sammen med Google I/O

Googles politik for Accessibility API er, at den “ikke er designet [til] og kan ikke anmodes om fjernopkaldslydoptagelse.” Med andre ord, de apps, der i øjeblikket bruger det til denne særlige funktion, er teknisk i modstrid med dens tilsigtede brug.

De nye regler træder i kraft den 11. maj, hvilket meget tilfældigt også er første dag på Googles udviklerkonference.

Der er untagelser

Pixels og Xiaomis opkaldsfunktion er to undtagelser til reglen. De regnes nemlig som en funktion, der hører med til telefonen. Selvom Google ikke har den slags funktioner med i sine nuværende planer for vilkårsændringer, så må man regne med, at yderligere vilkår kommer til i fremtiden.

Se også: Googles første smartwatch får helt sikkert navnet Pixel Watch