Google Maps tester 3D-bygninger under navigation

Google Maps kan nu vise 3D-bygninger under navigation - både på mobilen til iOS og Android og via Android Auto.

Google Maps tester 3D-bygninger under navigation

Google Maps har i mange år kunnet vise bygninger i større og mindre byer 3D, når man er zoomet lidt ind i kortet. Det har dog ikke været muligt at kunne bruge navigation ved 3D-bygninger slået til.

Læs også: Nu kommer Google Assistent med AI-chatbotten Bard

Tester 3D-bygninger under navigation i app og Android Auto

Det er indtil nu, hvor Google er begyndt at teste muligheden for at se 3D-bygninger, mens man har navigation til en destination slået til. Funktionen er ved at rulle ud både til mobilappen til iOS og Android og til Google Maps i Android Auto.

3D-bygninger i Google Maps er ikke slået til som standard. I stedet skal man slå det til ved at vælge det som et lag i appen ved at klikke på knappen Lag på kortet.

For visse brugere er Google Maps-appen til Android og iOS begyndt at vise 3D-bygninger under navigation. Det kræver, at 3D-laget er slået til, inden man begynder navigationen, og at man har zoomet kortet tilstrækkeligt ind. Det er ikke helt klart, hvornår funktionen blev tingænglig, men det lader ikke til at være så længe siden.

For et fåtal lader 3D-visningen også til være dukket op i Google Maps til Android Auto. Tidligere har man som sagt kunnet se 3D-bygninger på telefonen, men det samme har aldrig været tilfældet, når Google Maps bruges gennem Android Auto.

Foto: 9to5Google

Brugere på Reddit har dog for nylig set 3D-bygninger i Google Maps i Android Auto. Her bliver bygningerne gennemsigtige, hvis de er i vejen for den igangværende rute. Det lader også til at være en funktionalitet, der indtil videre kun er ved at blive testet, men flere brugere så den allerede dukke op i midten af december.

Der går formentlig derfor ikke lang tid, før der sker en bredere udrulning af funktionen, der giver brugerne en bedre visuel repræsentation af omgivelserne på ens rute.

Læs også: Google indgår forlig i retssag om sporing i inkognitotilstand i Chrome