Google Maps får forbedret navigation uden GPS-signal

Google Maps bliver nu bedre til navigation, når GPS-signalet forsvinder. Løsningen er Bluetooth beacons, som Google låner fra en anden tjeneste.

Google Maps får forbedret navigation uden GPS-signal

Google er nu klar med forbedringerne til deres ekstremt populære kort og navigations-app, der har mere end én milliard brugere hver måned. Fremover vil Google Maps være mere præcis, når GPS-signalet forsvinder.

Se også: Hvilke elbiler i Danmark er Bedst i Test?

Google Maps bruger nu Bluetooth Beacons

Google opdaterer løbende Maps med nye funktioner –  og er nu altså klar med en ny interessant forbedring. Denne forbedring skal give appen bedre og mere præcis navigation, nå et GPS-signal ikke er tilgængeligt.

Det kan for eksempel være i tunneler eller andre steder under jorden, som metro- og togstationer og andre steder. Løsningen hedder Bluetooth Beacons og er henter direkte fra en anden app, som er under Googles paraply, nemlig Waze.

Google forklarer Bluetooth Beacons på en supportside for Waze:

“Waze Beacons-programmet giver problemfri navigation til bilister under jorden, hvor GPS-signaler ikke når frem, hvilket sikrer placeringstjenester, øget sikkerhed for bilister og bedre synlighed af realtidshændelser inde i tunnelen.”

Netop denne funktionalitet er nu blevet indbygget i Google Maps.

Se også: Test, bedømmelser og priser på elbiler

Sådan aktiverer du det

Man finder den nye funktion under Indstillinger > Navigationsindstillinger og under afsnittet “Kørselsindstillinger” i bunden. Funktionen er som standard deaktiveret, men er beskrevet således:

“Søg efter Bluetooth Beacons i tunneler for at få bedre lokationsnøjagtighed i tunneler.”

Man skal i Maps give tilladelse til, at appen må finde og oprette forbindelse til enheder i nærheden.

Funktionen ser ud til først at være dukket op for nogle brugere omkring oktober 2023, men er nu tilgængelig for alle brugere af Maps. Funktionen er dog endnu ikke tilgængelig på Google Maps til iPhone (iOS).

Se også: Her er de billigste elbiler, du kan købe i Danmark

Vi anbefaler:
Kommende elbiler i Danmark i 2024
Årets elbiler 2024 – se vinderne
Bedste bilforsikring til elbil