Google opdaterer tilgængelighedsfunktioner i mange tjenester

Google gør det lettere for personer med forskellige former for handikap at bruge Googles forskellige tjenester.

Google opdaterer tilgængelighedsfunktioner i mange tjenester

Smartphones er et supergodt redskab, der gør verden en hel del enklere. Men det er ikke alle, der bruger en smartphone på samme måde. Der er dem, der har handikap af en eller anden art, der gør det svært at bruge smartphones og anden teknik.

Samtidig har teknologiselskaberne et ansvar for at hjælpe personer med handikap med at få samme oplevelser, som alle andre tager for givet.

Se også: Billig pris på Google Pixel 8 Pro

Mange nye funktioner i Googles tjenester til folk med handikap

Med det in mente har Google netop annonceret en række nye tilgængelighedsrelaterede opdateringer. Disse nye funktioner bør gøre folks liv enklere og verden mere ligeværdig.

Skærmlæser i Live View

Du kan bruge Live View i Google Maps til at bedre kunne orientere sig i ukendte omgivelser. Med en ny skærmlæser er Live View nu endnu mere brugbar og lettere at brug for personer med nedsat syn. Funktionen er allerede ude til iOS og kommer til Android senere på året.

Tilgængelige vandreruter

Maps gær det nu også lettere at finde vandreruter, der er kørestolsvenlige. Hvor som helst, hvor Google har data, kan man som iOS og Android-bruger verden over nu bede om at få vist kørestolsvenlige ruter, når man søger en rute i Maps.

Se også: Billig mobilabonnement med meget data

Nyt ikon

Når man søger efter virksomheder og steder i Maps i Android Auto og Android Automotive, kommer der nu et nyt ikon frem, der viser steder med kørestolsvenlige indgange uden tærskler, tilgængelige toiletter og så videre.

Derudover kan virksomheder, der ejes af personer med handikap nu vise det i Maps ved hjælp af en særlig badge til virksomheder.

Bedre Assistant Rutiner

Når man opretter en Assistant Rutine, har man nu flere valgmuligheder for, hvordan rutinen bliver præsenteret. Man kan uploade sine egne billeder og bruge til genvejen, gøre den større og ændre andre detaljer ved udseendet.

URL autokorrekt i Chrome

Hvis man bruger Chrome på en desktop, er det ingen hindring for at komme ind på den rette webside, at man kommer til at skrive en forkert URL i søgebaren. Det skyldes, at Google bruger autokorrekt til at ændre URL’en og føre en til den side, de tror, man mener.

Fra og med nu har Chrome i Android og iOS også den funktionalitet.

Se også: Test af smartphones

Forstørrelsesapp

Pixel-telefoner fra Pixel 5 og frem kan bruge Magnifier-appen.

Præcis som det lyder, gør appen, at man kan zoome ind på ting for bedre at kunne se dem.

Guided Frame

Guided Frame giver råd i form af lyd, haptisk feedback og højkontrast visuel visning, når man tager en selfie. Tidligere fungerede det kun med selfiekameraet og kun med mennesker som motiv. Nu fungerer det også med husdyr, mad og dokumenter og kan også bruges med hovedkameraet. Telefoner fra Pixel 6 og frem har support af det værktøj.

Google siger, at de fremover vil komme med endnu flere tilgængelighedsfunktioner for at gøre alle deres produkter lettere at bruge for alle. Det er rent faktisk sådan, at Google har et helt team, der hjælper personer med funktionsvariationer, hvis de har brug for det.

Vi forventer også, at Google vil gøre nogle af de Pixel-specifikke funktioner tilgængelige på Android generelt.