Googles vilde AI-fotoværktøjer bliver tilgængelige for alle

AI-fotoredigeringsværktøjer som Magisk viskelæder i Google Fotos har hidtil været forbeholdt Google Pixel 8-telefonerne, men snart får alle adgang til AI-værktøjerne.

Googles vilde AI-fotoværktøjer bliver tilgængelige for alle

Google har været i front med AI-værktøjer til fotoredigering. Ejere af Pixel 8-mobiler og Google One-abonnenter har længe haft adgang til funktioner som Magisk redigering, Fjern sløring, Magisk viskelæder og portrætlys. Nu er de smarte AI-redigeringsværtøjer på vej til alle Google Fotos-brugere – og endda helt gratis.

Selv om mobilkameraer i dag er vanvittig gode, kan man altid gøre sine fotos endnu flottere med lidt efterredigering. Google Fotos har allerede mange gode redigeringsmuligheder, men snart kommer der endnu flere.

Fra den 15. maj vil mange af Googles AI-drevne redigeringsværktøjer Magisk viskelæder, Fjern sløring og portrætlys være gratis tilgængelige for alle, der bruger Google Fotos, uden at det kræver et abonnement. Du vil også kunne få adgang til disse funktioner på flere enheder, herunder Pixel-tablets.

Se også: De bedste priser og tilbud på Google-telefoner

Smart redigering til alle

Google giver fremover alle Google Fotos-brugere adgang til nogle af deres smarteste AI-værktøjer til fotoredigering:

  • Fjern sløring: Gør dine fotos skarpere med AI – også gamle digitale fotos, som du uploader til Google Fotos.
  • Magisk viskelæder: Kan fjerne uønskede objekter og personer fra fotos. AI sørger for at udfylde baggrunden, så billedet ser flot ud. Google Fotos-brugere får adgang til at gemme 10 fotos med Magisk viskelæder per måned. Har man Google One med 2 TB data til 169 kroner per måned eller et større abonnement, er der ingen begrænsning.
  • Portrætlys: Du kan flytte rundt på et virtuelt portrætlys, så du kan få et mere naturligt lys uden at gøre hele billedet lysere.

Disse værktøjer vil gradvist blive rullet ud fra den 15. maj og i de følgende uger til alle enheder, der opfylder følgende minimumskrave:

  • Android-enheder med mindst 3 GB RAM og Android 8.0 eller nyere
  • iOS-enheder med mindst 3 GB RAM og iOS 15.0 eller nyere

Se også: Guide til den bedste kameramobil

Redigering på mobilen eller i skyen?

Et af argumenterne for at købe de nye Pixel-mobiler har netop været adgangen til smarte AI-redigeringsværktøjer. Det er samme salgsargument, som Samsung og en række andre smartphoneproducenter også har taget i brug.

Men den nyeste hardware er måske slet ikke så vigtig, når AI-værktøjerne ifølge Google fungerer på enheder med kun 3 GB RAM og styresystemer, der ligger adskillige generationer i fortiden.

Med ældre telefoner vil man opleve, at visse AI-funktioner er længere tid om at foretage beregninger. Det er også muligt – og mere sandsynligt – at nogle af AI-funktionerne kører i skyen, så det bare er de mindst krævende opgaver, der kører lokalt på mobilen. Vi må vente til 15. maj med at få svaret.

Se også: Guide til det billigste mobilabonnement