Her er selskabet der i al stilhed vil overhale Apple

Apples smartphonesalg er igennem det sidste år stagneret. En ukendt kinesisk udfordrer står nu til at overhale tech-giganten indenom.

Her er selskabet der i al stilhed vil overhale Apple

Tech-giganten Apple har siden sin iPhonen introduktion i 2007 nydt en næsten uafbrudt sejrsgang på smartphone markedet med stadigt større andele af det globale smartphone-marked.

Den flotte vækstkurve led dog et knæk i det seneste år, hvor det i selskabets første regnskab for 2016 stod klart, at selskabet for første gang nogensinde solgte færre iPhones end i det forgangne år.

Den kedelige trend ser nu ud til at true selskabets position som global toer, for en for mange ukendt kinesisk aktør ser ud til at overhale Apple inden længe.

Se også:  Apple-regnskab: Salget af iPhones skuffer endnu engang

2016 blev et skidt år for flere af de etablerede spillere, mens Oppo og Vivo stormer frem

Nogensinde hørt om BBK Electronics?

Den mystiske mobilspiller der snart vil udfordre Apple på styksalget, hedder BBK Electronics og har hovedsæde i hjertet af Kinas produktive Guandong-provins som alene tegner sig for en tiendedel af Kinas økonomi – med elektronik som største eksportvare.

BBK Electronics er intet nyt selskab. I over tyve år har virksomheden produceret forbrugerelektronik som MP3-afspillere, spillekonsoler, DVD og Blu-ray afspillere samt digitalkameraer. Branding har der sjældent været meget af med produkter som ofte er blevet solgt som såkaldte ’white-labels’ eller produceret for andre virksomheder som Denon, NEC og Bose.

Navnet BBK Electronics er derfor ikke kendt, men det er selskabets tre spirende mobilselskaber ved at være. Følger du med her på mobilsiden.dk, har du givetvis hørt om OnePlus og deres prisstærke smartphones.

Selskabets to øvrige mobilbrands, Oppo og Vivo, er derimod mindre kendte herhjemme, men udenfor Europas og USA’s grænser er disse ofte at finde i top 5. Endnu et mobilmærke, IMOO, med et særligt fokus på undervisningssegmentet, er nyligt ankommet til BBK’s portefølje.

Læs også:  Huawei vil være verdens største smartphoneproducent

BBK Electronics Counterpoint research
Trioen Oppo/Vivo/OnePlus har indhentet Apple som verdens andenstørste mobilproducent

Kinesisk trio haler ind

BBK’s strategi med prisvenlige smartphones med minimal branding er succesfuld. Styksalget fra Oppo, Vivo og Oneplus er eksploderet igennem det seneste år.

Seneste markedstal fra analyseinstituttet Counterpoint Research viser, at de tre selskaber til sammen har fordoblet mobilsalget igennem det seneste år. 19,7 millioner telefoner blev der solgt i andet kvartal 2015, mens resultatet i samme periode i år lyder på 39 millioner solgte smartphones – faretruende nær de 40,4 millioner iPhones Apple fik solgt i samme tidsrum.

Apples kan derfor se sig overhalet af den kinesiske udfordrer inden for bare få måneder, særligt med Apples nedadgående formkurve taget i mente.

Se også:  OnePlus 3 er ny verdensmester i mobilopladning

Apple fører fortsat, når det handler om indtjening

Apple fører fortsat på indtjeningen

Et er styksalget, noget andet er, hvorvidt forretningen tjener penge. Og her er Apple fortsat i førertrøjen.

Selv for markedets ubestridte etter, Samsung, kniber det med at matche Apple på indtjeningen – til trods for at virksomheden i seneste regnskabsperiode solgte 77 millioner smartphones.

Videre om temaet

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden har holdt fast i temaet. d. 9/8/2016 fulgte vi historien op med et indlæg omkring Fire alvorlige sårbarheder rammer 900 mio. Android-mobiler – Forstættelsen om temaet kan læses her. Aktuelt nyhedsstof om emnet kan du læse her..