Huawei: Vi fandt på skærmhakket lang tid før Apple

Vi går bag om designet på den nye P20 Pro, hvor Huawei kastede sig ud i nogle modige beslutninger.

Huawei: Vi fandt på skærmhakket lang tid før Apple

Huawei P20 Pro er en af de bedste mobiltelefoner vi længe har prøvet her på Mobilsiden.dk. Dens kamera præstationer, specielt i mørke, er noget af det nedste vi har prøvet, hvis ikke det bedste.

Men den skiller sig også ud fra mængden med dens tre linser på bagsiden, dens skærmudskæring i toppen af displayet, samtidig med den har en fingeraftrykslæser på forsiden. Og ikke mindst den nye gradient farve må siges, at være et modigt valg.

Læs også: Nye billeder viser den kommende Huawei Honor 10

I artiklen her kan du læse mere om Huaweis valg omkring designet af P20 Pro. Huawei mener de var først med skærmudskæringen i toppen af displayet, som vi først så på iPhone X.

Twilight farven var et stort sats

I et interview med Huaweis produktchef for mobildivisionen, foretaget af Forbes.com, udtaler Li Changzhu, at den vovede farve var tæt på ikke at blive en realitet:

“Many on the team thought the Twilight color was too much, they thought we should stick with pure colors. But I told them, ‘You do not represent everybody”

Heldigvis kastede Huawei sig ud i at prøve den nye farve alligevel, for vi synes det er en af de frækkeste farver vi har set meget længe:

P20 Pro
Den skal opleves i virkeligheden. Huawei P20 Pro i twilight farven. Foto: Huawei

Li mente at tiden var kommet til at tænke ud at boksen, og ikke være så konservative. Li siger desuden, at de tidligere har været tilbageholdende med nye kreative design, og i stedet har gået med det mere normale. 

Han kommer med et eksempel i iPhone X’s skærmudskæring, hvor han påstår at Huawei have udtænkt ideen for 3 til 4 år siden, men netop valgte at være konservative i stedet:

“Consumers, especially those in China, like symmetry, and the notch is not perfect in Chinese culture. They like squares or circles—like rounded corners. That’s perfect.”

Med Huawei P20 Pro kastede Huawei sig for første gang ud i skærmhakket, men de mener at Apple var modige, siger han:

“Apple using the notch was courage,”

Huawei kunne have været først med skærmhakket, men Apple var de modigste og kom først.

Han siger at de skulle have handlet hurtigere, og i stedet for at ligne nogle der kopierede, så kunne de have været de første på markedet:

“We missed our chance to pioneer with the notch design, because we were too conservative and cautious.”

Li siger at Huawei for fremtiden vil eksperimentere mere, og vil være nogle af dem der skubber grænserne for, hvad man kan gøre med mobiltelefoner. 

“We will be more bold.”

udtaler han. Og der er ingen tvivl om, at det er noget vi ser på Huawei P20 Pro. Gradient farven og de tre linser er noget vi ikke har set før, og det er fantastisk at se nogle kaste sig ud i det. Det ser vi gerne mere af, specielt på software fronten, hvor Huawei stadig er ret konservative.

Læs også: Huawei P20 Pro er nu i butikkerne

Jeg er næsten ikke helt sikker på, at Twilight farven er den mest solgte P20 Pro. Hvad mener du?

Opfølgning på historien

Næste historie om emnet er også interessant. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 18/4/2018 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en nyhedsartikel med fokus på Nye billeder viser den kommende Huawei Honor 10 – Historien kan du læse her. Tjek også seneste nyt om temaet her.