JBL Legend CP100: Få Android Auto og Apple CarPlay i bilen

En ny hovedenhed til instrumentbrættet fra HARMAN gør din bil endnu smartere med både Android Auto og Apple CarPlay, der spiller sammen med Android og iOS.

JBL Legend CP100: Få Android Auto og Apple CarPlay i bilen

Google og Apple lancerede hvert sit bud på smart software til bilen med få måneders mellemrum med hvert sit hold af bilfabrikanter bag sig.

Det er sidenhen gået noget langsomt med at få bredt begge firmaers software i nye biler, og derfor træder flere producenter af lyd, tilbehør og gadgets stille og roligt til for at gøre det nemmere at få Googles Android Auto eller Apples CarPlay i bilen.

Læs også: Apple CarPlay nu tilgængelig i Danmark

Det er blandt andet den velkendte producent af især højttalere og headsets, HARMAN, som ved årets CES-messe løftede sløret for hovedenheden Legend CP100 til instrumentbrættet via et af firmaets brands, JBL.

Der findes allerede en god håndfuld af Android Auto- og Apple CarPlay-hovedenheder til at eftermontere i biler, som ikke kommer med et af styresystemerne fra fabrikken, men de giver dig typisk ikke valget mellem at skifte styresystem.

JBL Legend CP100
Foruden Apple CarPlay kan hovedenheden fra HARMAN også køre med Googles Android Auto.

Det gør HAMAN’s nye JBL Legend CP100 til gengæld. Den gemmer nemlig både på Android Auto og Apple CarPlay, så du kan forlænge din smartphones mange funktioner til bilens instrumentbræt hvad enten du bruger en Android-smartphone eller en iPhone.

Det betyder også, at der bag den 6,75” store TFT-skærm med en opløsning på 800 x 480 pixels gemmer sig en masse mekanik til at drive softwaren, eksempelvis en ikke nærmere specificeret i.MX-processor fra 6-serien, som kan bestå af alt mellem en enkelt Cortex A7-kerne med en hastighed på 528 MHz til fire Cortex A9-kerner på 1 GHz.

Læs også: Pioneer nu klar med Apples CarPlay

Med tanke på, at en hovedenhed som denne for det meste skal viste relativt statisk indhold er maskinkraften trods alt heller ikke den vigtigste parameter, men derimod det store udvalg af apps, der vil være gennem Android Auto og Apple CarPlay: Google Maps, Apple Maps, Spotify, Google Play Musik, Apple Music og ikke mindst stemmeindtaling med Google Nu og Apples Siri.

Pris og tilgængelighed

De nuværende enheder, der kan købes til eftermontering med Apple CarPlay eller Android Auto, er alle en relativ dyr sag med en pris i omegnen af 6.000 kroner.

Det er dog ikke tilfældet med JBL Legend CP100, som har et prisskilt på $400 direkte omsat til 2.750 kroner. Der skal selvfølgelig tillægges moms, så en mere realistisk pris i Danmark vil formentligt lyde på omkring 3.500 kroner – eller i værste fald under 4.000.

Læs også: Android ‘M’ kommer direkte i bilen

Det er pt. uvist, om hovedenheden lander i Danmark, men eftersom den ikke engang er landet i butikkerne og kan købes endnu i USA, kan det forhåbentligt nå at ændre sig.