Kanye West køber den kontroversielle app Parler

Den kontroversielle rapper Kanye West har opkøbt den lige så kontroversielle app Parler, efter West blev udelukket fra Twitter pga. racistiske ytringer.

Kanye West køber den kontroversielle app Parler

Hvad gør man, når man bliver udelukket fra sociale medier på grund af racistiske udgydelser? Man køber da bare en app, så man kan få lov at te sig som man vil uden risiko for repressalier. Det lader til at være tanken hos rapperen og forretningsmanden Kanye West, der for nylig blev udelukket fra Twitter og Instagram på grund af antisemitiske opslag.

Hiphop-mogulen skulle nemlig være i gang med at opkøbe den kontroversielle “ytringsfrihed”-app til sociale medier Parler. Handlen ser ud til at ske hurtigt, idet virksomheden bag Parler (Parlement technologies) siger, at parterne forventer at afslutte transaktionen i fjerde kvartal af 2022.

Se også: Mobilabonnement med fri data

Der skal være plads til alle typer holdninger

Parlement Technologies CEO Geroge Farmer forklarer om Parler, at alle stemmer er velkomne i appen og Kanye West understreger, at de arbejder på at sikre, at også konservative holdninger frit skal kunne udtrykkes.

Parler blev først for nylig igen tilgængelig i Google Play Store efter at være blevet forbudt i januar 2021. Det skete i kølvandet på balladen og oprøret i den amerikanske kongres. En talsmand for Google sagde dengang, at fjernelsen skyldtes appens manglende “moderationspolitikker og håndhævelse, der fjerner uhyrligt indhold som for eksempel indlæg, der opfordrer til vold”.

Apple fjernede appen af lignende årsager, men tog den tilbage igen tilbage i maj.

Se også: De bedste telefoner til sociale medier

Vil Parler tillade racistiske, sexistiske eller antisemitiske indlæg?

Hvis Parler tillader racistiske, sexistiske eller antisemitiske indlæg som dem, der fik Kanye fjernet fra Twitter og Instagram, kan appen også blive trukket tilbage fra App Store og Google Play igen.

Donald Trump benyttede en kort overgang Parler, efter han blev forment adgang til Twitter, men i dag konkurrerer Parler med Trumps egen Truth Social-app, der netop er blevet tilgængelig i Play Store.