Meta afslører, hvornår X-konkurrenten Threads kommer til Europa

Længe har vi ventet, men på torsdag bliver det populære sociale medie Threads endelig lanceret i Europa.

Meta afslører, hvornår X-konkurrenten Threads kommer til Europa

I juli afslørede Meta et nyt socialt medie kaldet Threads. Som navnet lægger op til, er det en direkte konkurrent til X – det tidligere Twitter.

På Threads er fokus på at dele opslag i form af tekst, billeder og videoer og interagere med hinanden gennem kommentarer, svar, deling af opslag og likes – altså helt som man kender fra X.

Da Meta lancerede Threads i juli, blev europæiske brugere dog holdt udenfor. Meta har nemlig ventet med at give europæere adgang, fordi it-giganten manglede klarhed over, hvad EU’s nye forordning om digitale markeder betyder for selskabet. En af mange ting, som forordningen får betydning for, angår deling af brugerdata på tværs af forskellige platforme.

Læs også: Guide: Sådan downloader du Threads i Danmark

Teaser for EU-lancering af Threads i Instagram

Nu lader det til, at Meta har fået den fornødne klarhed om lovgivningen. Hvis du ønsker adgang til Threads uden at skulle bruge en VPN-forbindelse, skal du sætte kryds i kalenderen ud for torsdag den 14. december klokken 12:00 dansk tid. Her vil der nemlig blive åbnet op for Threads i EU-landene.

Det er Meta selv, der har afsløret lanceringsdatoen. I appen Instagram, som Meta også ejer, har selskabet plantet en lille teaser for lanceringen af Threads.

Når man søger efter “ticket” i Instagram, dukker et lille, rødt ikon af en billet op i højre side af søgefeltet. Klikker man på det, åbnes en roterende billet, der viser dato og tidspunkt for lanceringen. Øverst tæller et ur også ned til lanceringstidspunktet, som altså er 14. december klokken 12:00.

Læs også: Brugerne flygter fra Threads

Stadig en lilleput i forhold til X

Threads gjorde sig ved lanceringen bemærket ved at blive det hurtigst voksende stykke software nogensinde. Alene i løbet af de første fem dage opnåede det sociale medie mere end 100 millioner brugere – og det var altså uden adgang i EU-landene. Dermed har Threads overgået ChatGPT på den front.

Siden da er antallet af brugere dog styrtdykket. I december har X omkring 100 gange mere webtrafik end Threads.

Læs også: Ny AI-billedgenerator er trænet med dine Facebook-billeder