Nu kan WhatsApp-brugere sende billeder og videoer i original kvalitet

WhatsApp har normalt komprimeret billeder og videoer, når brugere sender filer til hinanden, men det er nu slut. Nu bliver det muligt at sende billeder og videoer i original kvalitet.

Nu kan WhatsApp-brugere sende billeder og videoer i original kvalitet

I særligt et globalt perspektiv er WhatsApp en utrolig udbredt app. Selv om den har store markedsandele, er der stadig områder, hvor der er plads til forbedring.

For eksempel komprimerer appen billeder og videoer, der sendes mellem personer. Det er ikke så usædvanligt, da det samme er tilfældet med eksempelvis Facebook Messenger. Aggressiv komprimering af fotoer og videoer kan dog kraftigt forringe indholdet. Men det løser WhatsApp nu.

Læs også: Threads, Metas konkurrent til X, kommer snart til Europa

Nu bliver det nemmere at sende filer i original kvalitet

Meta, der ejer WhatsApp, ruller nemlig en ny funktion ud i iOS-app. Den nye opdatering til version 23.24.73 gør det muligt for brugerne at sende billeder og videoer i original kvalitet – altså uden at filerne bliver komprimerede.

Det er hjemmesiden WABetaInfo, der har opdaget, at der i den officielle ændringslog til den seneste WhatsApp-opdateringen til iOS står, at brugerne nu let kan “sende medier i original kvalitet som en fil”. Dermed bliver det slut med at sende komprimerede videoer og billeder, som mister uhyre mange detaljer.

Introduktionen af muligheden for at sende filer i original kvalitet gør også en ende på en midlertidig løsning, som brugere har fundet frem til. Man kunne nemlig undgå at få komprimeret sine filer ved at ændre filtypen til .pdf eller .doc. Modtageren skulle da omdøbe filerne tilbage til de korrekte filtyper, og på den måde kunne man senede filer i original kvalitet. Men det er altså nu slut med den besværlige procedure.

Sådan virker det

En mindre gruppe brugere testede denne funktion i november måned, men nu ruller den altså ud til alle iOS-brugere. I ændringsloggen står, at funktionen ruller ”i løbet af de kommende uger”. Det kan altså godt tage lidt tid, inden alle har fået den.

Når funktionen ruller ud til din iOS-enhed, får man adgang til den ved at trykke på ”+” i en chatsamtale. Derefter skal man vælge ”Dokument” og derefter ”Vælg foto eller video”.

Når filen er sendt, kan modtageren trykke på den i WhatsApp for at se videoerne og billederne. Det lader dog til, at der ikke dukker en forhåndsvisning af filen op i chatsamtalen. Der er desuden en grænse på 2 GB for de filer, der kan sendes på denne måde.

WhatsApp har også testet funktionen i Android siden september, så meget tyder på, at en komplet version også snart er klar til Android. Præcis hvornår vides endnu ikke.

Den nye funktion er et supplement til en anden nyhed kaldet HD Foto, som WhatsApp blev opdateret med i sommer. Den gør det muligt at sende fotos i høj opløsning (4.096 x 2.692 pixel) – dog stadig i komprimeret form.

Læs også: Nu er WhatsApp endnu sikrere – skjuler din IP-adresse under opkald