Nu kommer Googles chatbot på mobilen – Gemini-appen lander i Danmark

Googles chatbot Gemini kommer nu som mobil-app i Danmark og kan dermed give direkte AI-drevet hjælp ud fra tekst og billeder foruden at søge med stemmen.

Nu kommer Googles chatbot på mobilen – Gemini-appen lander i Danmark

Tidligere på året lancerede Google AI-chatbotten Gemini som app i USA og en række andre lande uden for EU. Nu er turen kommet til Europa, herunder Danmark. Fra i dag er appen Gemini tilgængelig på Android og gradvist i løbet af de kommende to uger også til alle iOS-enheder for danske brugere.

Se også: EU vedtager verdens første lov om kunstig intelligens

Kan se billeder og fortælle historier

Som med andre AI-chatbots er mulighederne med Gemini nærmest uanede. Tag for eksempel et billede af dit flade dæk med mobilen og bed Gemini om instruktioner til, hvordan du fikser det. Eller tag et billede af en tegning og bed om en historie, som passer til.

Eller få hjælp til at skrive et takkekort, sammensætte et aftensmåltid efter kostrådene eller planlægge den perfekte date eller weekendtur til en storby.

Se også: Google integrerer Gmail, Maps og YouTube i AI-chatbotten Gemini

Bliver integreret i Googles apps

Man kan også bruge Gemini til at få svar fra nogle af Googles mest brugte apps såsom Maps, YouTube og Gmail – eksempelvis ved at få sine ulæste mails opsummeret. For Android-brugere kan Gemini fra i dag tilgås fra mobil på to måder: Du kan enten downloade Gemini-appen eller tilvælge Gemini-funktionen via Google Assistent.

Gør du det sidste, kan du bruge Gemini som et lag oven på andre apps og dermed få hjælp relateret til det indhold, som du ser på din skærm. I Gemini-appen får du også adgang til mange af de samme stemmefunktioner, som Google Assistant tilbyder – for eksempel muligheden for at indstille timere og alarmer, foretage opkald og styre hjemmets smart home-enheder.

Se også: Nye AI-funktioner klar i Google Maps