Ny Android-funktion hjælper mod påtrængende apps og reklamer

En ny funktion i Android 7.1 hjælper dig tilbage til startskærmen, hvis en skadelig app eller reklame låser sig fast på skærmen, hvor du ikke kan komme væk.

Ny Android-funktion hjælper mod påtrængende apps og reklamer

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En ny funktion, der automatisk er blevet implementeret i alle smartphones med Android 7.1 og nyere, gør brugerne lidt bedre rustede mod skadelige apps og påtrængende reklamer, som forsøger at stjæle din opmærksomhed.

Det sker oftere og oftere, at reklamer sniger sig igennem eksempelvis Googles reklamenetværk, som kan være direkte skadelige. De kan ofte få telefonen til at vibrere, blinke i alle tænkelige farver og prøve at få dig til at download en obskur app. Mest irriterende er dog, at de ofte kan være meget svære at lukke igen. Her vil man helt naturligt ty til tilbage-knappen, men det hjælper ikke altid.

Læs også: Avis: Google vil snart blokere reklamer i Chrome

Derfor er Android 7.1 nu udstyret med en funktion, der opdager, når brugere panik-trykker i håb om at komme væk fra eksempelvis en påtrængende reklame, som popper op overalt og bliver ved med at åbne, eller en skadelig app, der heller ikke er lige til at lukke ned for.

Funktionen tjekker i al sin enkelthed efter, hvor mange gange du trykker på tilbageknappen. Hvis du trykker 4 gange på tilbageknappen inden for 0,3 sekund, hvilket funktionen ser som om, at du virkelig gerne vil væk fra en given app i en fart, så standses appen, og du bliver derefter straks ført tilbage til hjemmeskærmen. Herefter kan appen eventuelt afinstalleres.

Læs også: Slut med anti-virus og malwareapps til iOS

Dermed bør det altså være lidt nemmere at komme ud af uheldige situationer, hvor en app eller reklame i browseren overtager din telefon. Som det ser ud lige nu, er det dog de færreste Android-brugere, der har glæde af funktionen. Blot 0,9 % af alle Android-telefoner, som har haft adgang til Google Play-butikken inden for den seneste måned, kører med den nyeste version, Android 7.1 Nougat.

Seneste nyt om Apps & sociale medier