Ny app fra Samsung hjælper børn med at beskytte øjnene

En ny app fra Samsung, Safety Screen, hjælper børn med at beskytte deres øjne under brug af smartphonen ved at undgå, at den holdes for tæt på øjnene.

Ny app fra Samsung hjælper børn med at beskytte øjnene

En app fra Samsung der hjælper dig med ikke at holde smartphonen for tæt på dine øjne. Ja, det lyder jo næsten som en forsinket aprilsnar, men den er god nok. Appen går under navnet Safety Screen og er i dag blevet lanceret i Google Play til alle Android-smartphones.

Formålet med appen er, at forældre der lader barnet eller børnene bruge smartphonen og/eller tabletten kan installere denne nye app. Ved hjælp af ansigtsgenkendelse gennem frontkameraet kan softwaren opdage, når der kigges for tæt på skærmen.

Et monster vil derfor straks poppe op på skærmen som påmindelse om, at det måske er tid til at lægge elektronikken lidt til side eller blot holde lidt længere afstand fra skærmen, inden barnet får firkantede øjne.

Læs også:  Ny Samsung-app giver Android-designet en vild forvandling

Først når barnet holder den anbefalede afstand til skærmen, forsvinder monsteret midt på skærmen igen – og noget kan tyde på, at det ikke er en helt dum idé. Samsung skriver nemlig i pressemeddelelsen, at der er en stigning i antallet af tilfælde med nærsynethed, som miljømæssige faktorer såsom at kigge på tæt på smartphonen og tabletten kan være medvirkende til.

Samsung Safety Screen
Foto: Mobilsiden.dk

Idéen ryger dog lidt til jorden, når appen på nuværende tidspunkt kun er på engelsk, og det er næppe alle børn, der vil forstå den engelske advarsel, som appen fremviser. Den vil dog med al sandsynlighed blive oversat inden for ganske kort tid.

Læs også:  Find gratis ting med appen “ta’ det” til Android og iOS

”Som en af verdens førende forbrugerelektronikvirksomheder, har vi ikke kun ansvar for at bidrage med meningsfuld teknologi, men også et ansvar for, hvordan denne teknologi bruges. Mange børn bruger mere af deres tid på mobiltelefoner og tablets, og vi har brug for at finde smarte løsninger, der sikrer dem en god, sikker og skånsom oplevelse. Denne app, som beskytter børns øjne gennem ansigtsgenkendelse, synes jeg er et godt eksempel på dette,” fortæller Adam Fors, nordisk marketingchef hos Samsung.