Rediger Office-dokumenter direkte fra Gmail

Gmail giver nu mulighed for at redigere Office-dokumenter direkte fra vedhæftede filer. Og så er der andre gode features, der gør redigering lidt nemmere.

Rediger Office-dokumenter direkte fra Gmail

Google vil gøre det endnu nemmere at arbejde med Microsoft Office-filer, og giver nu brugerne mulighed for at redigere vedhæftede Office-filer direkte i Gmail, ligesom man allerede kan gøre med Google Docs eller Sheets-filer.

Google Workspace har i et stykke tid tilbudt kompatibilitet med Office-filer fra Word, PowerPoint og Excel. Men tidligere skulle man importere dokumenter til Google Drev, for at man kunne redigere eller ændre dem.

De nye funktioner letter processen betydeligt, simpelthen fordi man nu kan åbne og redigere en Office-fil direkte ved hjælp af Google Docs-editoren. Den nye redigeringsfunktion konverterer ikke Office-filer til Google Docs, men bevarer i stedet det originale filformat.

Gmail giver brugerne mulighed for at svare på den oprindelige e-mail og inkludere den nu opdaterede fil, uden at man først skal downloade og derefter vedhæfte den opdaterede fil igen.

Læs også: Nu kommer Apple Music til Google Assistent

Macro Converter i Google Docs

Google arbejder også på, at Office-filerne skal være nemmere at håndtere i Google Docs, da virksomheden lancerer en ny Macro Converter-tilføjelse til Google Workspace, der er designet til at hjælpe brugere med at importere deres makroer fra Excel til Sheets nemmere.

Derudover arbejder de også på at tilføje bedre dokumentorientering og billede-support til Google Docs, hvilket giver mulighed for dokumenter med både vandrette og lodrette sider samt billeder placeret bag tekst og vandmærker.

Se også: Nyheder om apps, software og sociale medier