Søg i dine Android-apps med ny Google-funktion

Nu behøver du ikke at lede igennem i alle dine apps, hvis du leder efter noget specifikt. I stedet kan du blot søge direkte i Google-appen.

Søg i dine Android-apps med ny Google-funktion

Du har formentlig selv prøvet at stå og mangle en bestemt type af information fra en app, hvor det enten ikke er så nemt at finde lige netop det, du leder efter, eller hvor appen ikke har nogen søgefunktion.

Læs også: Googles Nexus-telefoner får eksklusiv hjemmeskærm

Det problem løser Google med en ny funktion kaldet ’In apps’, som er et søgeværktøj, du kan bruge direkte i Google Nu-appen fra eksempelvis din hjemmeskærm. Som navnet antyder, er ’In apps’ et søgefilter, der ganske enkelt gransker al indhold i dine apps igennem og præsenterer dig for præcist det, du leder efter på en utrolig hurtig og overskuelig måde.


Du åbner blot ’Google’-appen på din Android-smartphone, hvorefter du begynder din søgning, som kan være alt mellem himmel og jord. Ved din søgning vil du først få en helt normal Google-søgning frem. Under søgefeltet kan du dog trække en menu til siden med yderligere søgeindstillinger. Hvis du trækker den til venstre, vil muligheden ’Telefon’ dukke op.

Læs også: Ny Google-feature: Advarer dig mod fupopkald

Her får du alle beskeder fra bl.a. din SMS-app, e-mails fra din mail-app, sange fra musik-apps og så videre, hvor der er indhold, der matcher søgningen. Klikker du på disse, føres du direkte til indholdet i den tilhørende app. Lige nu er funktionen dog begrænset til et udvalg af apps, bl.a. Gmail, Spotify, YouTube, Play Musik, Chrome, dine kontaktpersoner og en lang række af tredjepartsapps.


Google oplyser, at flere apps såsom Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote, Glide, Todoist og Google Keep vil blive føjet til senere hen, så du kan få endnu flere relevante resultater ved at søge efter indhold på din enhed. I og med at det er en søgning af lokalt indhold på din smartphone, er det også en funktion, der fungerer uden internetforbindelse.

Læs også: Google Fotos: Lad ikke pladsmangel stoppe dig [VIDEO]

Umiddelbart kan det lyde lidt besværligt at skulle åbne Google-appen og ændre søgeindstillinger for at kunne foretage søgningen på enheden – og det ser Google ud til at være enig i.

Når den kommende LG V20 bliver lanceret den 6. september, udgiver Google nemlig en ny genvej på hjemmeskærmen til at få nem adgang til søgefunktionen. Samtidig vil Google og LG udnytte den ekstra skærm, som LG V20 får over den normale skærm. Her vil søgeresultaterne fremgå på en helt ny måde som den første af sin slags.