TikTok kan snart indføre betalte abonnementer

TikTok er snart klar til at kræve betaling for at se videoer og premium-content efter pres fra konkurrenten YouTube.

TikTok kan snart indføre betalte abonnementer

TikTok arbejder angiveligt på en model med betalte videoer. The Information skriver, platformen er på udkig efter nye funktioner for at få fat i et mere modent publikum og en betalingsmure er en af disse muligheder.

Det er samtidig også for at kunne udbetale mere til dem, der skaber indhold til den populære platform.

Se også: De bedste telefoner til SoMe

Abonnement på premium content

Konkret betyder det, at TikTok-brugere kan fastsætte et gebyr for at se deres indhold. Det betyder naturligvis ikke, at alle videoer på kontoen vil blive betalt for. Der er nærmere tale om et slags abonnement for at få adgang til premium-indhold.

Dette er ikke en ny tendens. Blandt andet Instagram har allerede så en type abonnement og det gælder både for Reels og for historier og enhver anden type indhold.

Se også: Bedste mobilabonnement til unge

TikTok kritiseres for at betale for lidt til indholdsskaberne

Desuden er TikTok angiveligt ved at forberede sig på at lancere en ny kreativ platform i USA. Dette ville være grundlæggende forskelligt fra den oprindelige version, der i øjeblikket er tilgængelig i Frankrig og Brasilien.

Information minder om, at denne platform blev lanceret i 2020, men at den er stærkt kritiseret af de populære indholdsskabere på grund af den lave betaling, der ydes.

Ved at indføre betalingsabonnementer for premium-content kan TikTok så samtidig betale mere til dem , der bidrager med indhold.

Se også: Hvordan tjener de store tech-selskaber penge?

Presset af YouTubes betalingsmodel

TikTok handle mere af nød end lyst. YouTube giver for eksempel 45 procent af reklameindtægterne fra sine Shorts til skaberne.

På papiret lyder det som en smart måde at få YouTube-fællesskabet til at bakke op om Shorts, hvilket er præcis, hvad virksomheden har brug for at gøre for at komme foran konkurrenter som TikTok.

Dette gælder også for brugen af licenseret musik, og det har været tilfældet siden den 1. februar.