Trafikprop på Google Maps forårsaget af 99 mobiler

Google Maps kan være en stor hjælp i missionen på at undgå at sidde fast i trafikken. I dette tilfælde var gaderne tomme, mens Google Maps meldte om trafikprop.

Trafikprop på Google Maps forårsaget af 99 mobiler

Når man navigerer via Google Maps, får man samtidig hjælp med at spotte eventuelle trafikpropper eller overfyldte veje. De bliver markeret med orange eller røde farver, så vi ganske enkelt kan undgå dem.

Men åbenbart kan man også snyde Google Maps, og det har den tyske kunstner Simon Weckert gjort.

Han skabte en trafikprop på Maps ved at tage 99 mobiler med sig ud på en lille gåtur. På den måde kunne han simulere, at 99 personer i deres biler befandt sig på samme sted, selvom det i virkeligheden kun drejede sig om hans egen bil.

Læs også: Apples redesignede kort skal udfordre Googles Maps

Google Maps troede 99 mobiler betød overflod af trafik

Tror Google Maps at 99 biler befinder sig på samme sted samtidig, markeres det med en mørkerød farve, der betyder trafikprop. At gøre den slags giver naturligvis problemer for andre trafikanter, der ser den falske trafikprop på Maps, men tror, at den er den ægte vare.

Weckert fik masser af plads på hans vej, mens andre tog den måske længere  og mere besværlige vej, helt uden grund. I og med at en masse andre apps bruger Google Maps’ information, kan man påvirke en masse mennesker og skabe sin egen lille magt i den virtuelle verden, hvilket var det, Weckert ville vise:

”Googles korttjeneste har fundamentalt ændret vores forståelse af, hvad et kort er, hvordan vi interagerer med kort og deres tekniske begrænsninger”

skriver Weckert på sin hjemmeside.

Læs også: Huawei opruster med Google Maps alternativ