Twitter-trafikken daler mens Metas Threads runder 100 millioner brugere

Mens Threads med rekordfart runder 100 millioner brugere, mister Twitter trafik.

Twitter-trafikken daler mens Metas Threads runder 100 millioner brugere

Brugertrafikken på Twitter er faldet siden lanceringen af Metas tekstbaserede platform Threads, der allerede er nået op over 100 millioner registreringer, siden den gik i luften i sidste uge.

Threads blev lanceret i USA i onsdags og bliver af Meta-chefer som Instagram-chefen Adam Mosseri præsenteret som en mere positiv ”public square” for dem der aldrig rigtig kom i gang med Twitter.

Indtil videre lader brugerne til at være med på vognen.

Se også: Meta lancerer Threads

Hurtigst voksende app nogensinde

“Threads nåede 100 millioner tilmeldinger i løbet af weekenden. Det er for det meste organisk efterspørgsel, og vi har ikke engang sat mange kampagner i gang endnu. Tænk, at der kun er gået fem dage!” skrev CEO for Meta, Mark Zuckerberg, i et indlæg mandag.

Det gør tjenesten til den hurtigst voksende nogensinde på verdensplan.

Threads kom op i 100 millioner brugere hurtigere end OpenAI’s generative chatbot ChatGPT. ChatGPT kom op på 100 millioner månedlige brugere på to måneder.

Appen har stadig masser med mulighed for at vokse, især med tanke på, at den endnu ikke er lanceret i Europa. Ifølge Mosseri er der stadig nogle lovmæssige tilpasninger, der skal gøres færdige. Hvis Threads kan fastholde sin brugerbase, kan den slå sin plads som reel konkurrent til Twitter fast.

Se også: Find tilbud på abonnementer

Twitter mister trafik

Twitter lader til at have fået lidt af en huskekage. Matthew Prince, CEO for Cloudfare, delte søndag et screenshot på Twitter, hvor han viser, at trafikken på platformen daler.

Ifølge Similarweb, et dataselskab med speciale i webanalyser, faldt webtrafikken til Twitter med fem procent de to hele dage, Threads var tilgængelig for offentligheden, sammenlignet med ugen inden.

Sammenligner man med de samme dage i 2022, er webtrafikken til Twitter faldet med 11 procent.

Twitter besvarede CNBC’s ønske om en kommentar med et automatisk svar. Meta har ikke ønsket at kommentere yderligere udover Zuckerbergs indlæg.

Se også: Hvordan tjener de store tech-selskaber penge?

Threads får hjælp af Instagram

Threads markante vækst hjælpes på vej af det faktum, at den nye platform er koblet til et eksisterende socialt netværk, nemlig Metas Instagram.

Brugere kan registrere sig med deres indlog til Instagram samt beholde sin følgere, når de også registrerer sig på Threads.

Twitter havde ifølge selskabets sidste kvartalsrapport over indtjening fra sidste sommer 238 millioner indtægtsgenererende dagligt aktive brugere.

Twitters ejer Elon Musk lader til allerede at have vist sin uro over Threads, idet hans fast advokat Alex Spiro skrev et brev til Meta, hvor han beskyldte selskabet for ulovligt at have fået fat i forretningshemmeligheder om Twitter.

Musk og Zuckerberg langede også ud efter hinanden i løbet af weekenden, hvor Zuckerberg drillede Musks tweetstil, og Musk kaldte Zuckerberg for en nedsættende meme.