BMW 7-serien bliver elektrisk: Her er prisen på BMW i7

BMW har netop løftet sløret for fuldelektrisk 7-serie. Læs alt om ydeevne, rækkevidde, opladning, design og se dansk pris på BMW i7.

BMW 7-serien bliver elektrisk: Her er prisen på BMW i7

Den syvende generation af BMW 7-serien introducerer den første fuldelektriske model i serien nogensinde. Her kan du læse alt om den eletriske BMW i7, herunder ydeevne, rækkevidde, opladning, design og ikke mindst en dansk pris.

Læs også: BMW lancerer vild farveskiftende bil – se det i funktion

Plads, komfort og luksus

Som man kan forvente af en BMW 7-serie er der ikke mangel på luksus i den nye i7. Den er blevet længere, højere og bredere og der er masser af nye ting at finde i kabinen.

Den nye BMW 7-serie kendes let på det store kølergitter, det todelte lygtedesign med smalle og horisontale LED-lyselementer, som er monteret højt på fronten samt den langstrakte silhuet.

Her er selvfølgelig gjort ekstra meget, for at gøre den så komfortabelt som muligt, herunder luftaffjedring, automatisk åbning af døre, firezones klimaautomatik med nanopartikelfilter, et 40 procent større panoramaglastag, elektriske komfortsæder med lændestøtte, massagefunktion med ni forskellige programmer, det intuitive BMW Curved Display og meget mere.

Den nye BMW 7-serie er med den nye generation af sensorer og software forberedt til Level 3 automatiseret kørsel.

Biograf i bilen

Som noget helt specielt byder den nye 7-serie på Theatre Screen på bagsæderne. BMW Theatre Screen, som glider ned fra loftet ved brug, transformerer bagsæderne til en privat biograflounge med den 31,3-tommer store panoramatrykskærm med op til 8K-opløsning samt Bowers & Wilkens surround sound system med over 30 integrerede højttalere. Bilen indstiller selv den optimale lyssætning og solafskærmning, så bagsædepassagererne får de optimale forhold til at streame videoer, høre deres yndlingsmusik og se udvalgte programmer på turen. Det hele styres via trykskærmen eller på de små skærme i dørene.

 

BMW Theatre Screen
BMW Theatre Screen

Ydeevne, rækkevidde og opladning

BMW i7 xDrive60 har firehjulstræk og to elektriske motorer, som tilsammen yder 544 hk (400 kW). Accelerationen fra 0-100 km/t nås på bare 4,7 sekunder, tophastigheden er på 240 km/t og strømforbruget på 18,4-19,6 kWh/100 km.

Energien hentes fra højspændingsbatteriet med en nettokapacitet på 101,7 kWh og den elektriske rækkevidde er på 590-625 km (WLTP).

Med AC-opladning på 11 kW lades batteriet fra 10 til 100 prodent på 9,5 timer. Med DC-opladning op til 195 kW, lades batteriet fra 10-80 procent på 34 minutter.

Læs også: BMW vil give dig en 31-tommer skærm på bagsædet

Dansk pris på BMW i7

I Danmark starter salget med BMW i7 med modellen xDrive60, hvor prisen starter ved 1.548.000 kroner. Senere hen kommer plug-in hybrid varianter samt topmodellen BMW i7 M70 xDrive med 660 hestekræfter.

Se også: Seneste nyt og test af elbiler