Der er forskel på 5G i de tre Samsung Galaxy S20

Der er forskel på de tre Samsung Galaxy S20-modeller, men denne kender du garanteret ikke til. Der er nemlig forskelle på 5G-modemmet i dem, som er værd at vide.

Der er forskel på 5G i de tre Samsung Galaxy S20

Du kender med ret stor sandsynlighed til de tre nye Samsung Galaxy S20-modeller, som producenten lancerede i går ved et event i San Francisco. Måske kender du også til forskellene, men hvis ikke, så er der her både priser og specifikationer på Galaxy S20.

Her finder man forskelle på skærmstørrelserne, kameraerne og batterierne. Ganske oplagte forskelle, som de færreste vil undre sig over. Men faktisk er der en ekstra forskel, som er værd at kende til. De tre nye modeller kommer nemlig, som de første mobiler i Danmark, med 5G. Det vil sige at de er helt klar til, at benytte det lynhurtige femte-generations mobilnetværk, der er lige på trapperne. Dog er den mindste model ikke helt så godt udstyret til 5G, som de to større og dyrere modeller.

Læs også: Web-TV: Ugen Der Gik med 5G, Galaxy S20 og roaming-regninger

Den mest populære Galaxy S20 har ikke mmWave 5G

Der er kommet tre nye Samsung-mobiler på markedet med 5g; Samsung Galaxy S20, S20+ og S20 Ultra, men det viser sig, at den mindste model ikke har helt samme 5G-muligheder, som de to større har. De to store modeller har nemlig både sub-6 og mmWave 5G, hvilket kan gøre dem mere fremtidssikrede.

Årsagen til manglen på mmWave 5G i Samsung Galaxy S20 er flere: plads og batteri. mmWave 5G kræver nemlig ekstra antenne-plads, og med den mindre størrelse på den 6,2 tommer Galaxy S20, så viste det sig at være for stor en udfordring for Samsung. Derudover er mmWave lidt af en batterisluger, og da Galaxy S20 er udstyret med det mindste batteri, så kan dette også have haft en effekt på Samsung beslutning om, ikke at udstyre dem med teknologien.

Kommer det til at betyde noget for Hr. og fru Danmark? Nej, sikkert ikke. Men det er stadig rart at vide, når man skal investere i en mobil til flere tusinde kroner. Herunder forklarer vi kort hvad mmWave 5G går ud på.

Læs også: Samsung Galaxy S20 er lanceret – De første indtryk

Hvad er mmWave 5G?

Ganske kort forklaret, så har mmWave noget at gøre med den frekvens, som 5G-netværket opererer på. Low band 5G finder man i 600, 800 og 900 Mhz, og vil sammen med, Sub-6, der arbejder i frekvenser under 6 GHz, være den primære type 5G dækning, som vi med tiden vil opleve herhjemme.

mmWave er en lidt anden slags, der har været under udvikling i lang tid. Her benyttes frekvenser over 24 Ghz, hvilket tillader ekstremt hurtige hastigheder, over 1 Gbps, men til gengæld har en kort rækkevidde og kan ikke trænge gennem vægge og lignende. Det vil med fordel blive benyttet i tætbefolkede områder, hvor der er brug for ekstra båndbredde.

Læs også: Norsk politi advarer mod 5G-netværket

Hvornår får vi 5G i Danmark?

Det er stadig svært at svare helt præcist på, men det er noget vi konstant følger med i. De fleste siger til efteråret, men mon ikke vi ser det allerede til sommer. Samsung Galaxy S20 er den første dedikerede 5G-mobil på markedet, og netop dette kan være med til at sætte skub i udrulningen.

Læs også: 5G-mobilerne kommer til Danmark i år

Emnet følges op

Emnet er stadig relevant. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 11/2/2020 tunede vi igen ind på emnet med en ny vinkel på temaet Samsung Galaxy Z Flip: Pris og tilgængelighed – Næste artikel om temaet finder du her. De sidste nyheder om emnet finder du her.