Det betyder en rød og grøn prik i toppen på iPhone

Har du lagt mærke til en rød og grøn prik i toppen af skærmen på din iPhone, som kun nogle gange lyser? Bare rolig, den er ikke farlig, men er der for at hjælpe dig. Læs her hvorfor den dukker op.

Det betyder en rød og grøn prik i toppen på iPhone

Har du lagt mærke til en rød eller grøn prik på din iPhone-skærm – som på ovenstående billede? Det kan være forvirrende, når der lige pludselig dukker nye ting op på mobiltelefonen efter en opdatering. Siden nyeste opdatering til iPhone, er der kommet en lille rød og grøn lysende prik, som kun sommetider dukker op. Ved du ikke hvorfor, så kan det være ret forvirrende og måske endda bekymrende. Faktisk er den der for at guide dig – læs herunder hvorfor og hvordan.

Mobilproducenter har fået øget fokus på vores privatliv, heriblandt Apple med deres iPhones. Det sender et godt tegn, at virksomheder passer på forbrugernes informationer, hvilket i sidste ende sælger flere produkter. Og med seneste store opdatering til iPhones, iOS 14, så er der større fokus på netop privatliv end nogensinde før. iOS 14 byder på nye og kommende funktioner, som fx lader brugeren styre om apps skal kunne spore dig.

En funktion der skal beskytte brugernes privatliv er den lille røde prik på iPhone-skærmen, som kom sammen med iOS 14-opdateringen.

Se også: Sammenlign priser og kvaliteter på iPhones

En lille rød og grøn prik på iPhone

Der er ikke noget galt med din iPhone og det er heller ikke en fejl. Den lille røde, eller grønne, prik er der for at beskytte dit privatliv og er en sikkerhedsfunktion – Men uden at forstyrre alt for meget. Denne lille prik kan nemlig afsløre om en apps eller tjeneste spionerer på dig, uden din tilladelse.

Prikken er der kun nogle tider og forsvinder kort efter igen. Og der er forskel på den røde og den grønne prik. Den røde prik betyder, at mikrofonen i iPhone har været aktiveret, hvor den grønne betyder kameraet har været aktiveret. Forhåbentlig ved du hvorfor kamera eller mikrofon har været brugt. Måske har du opdaget en video til Instagram eller sendt en lydbesked til nogen. Men aktiveres den lille eller røde prik, uden at du ved hvorfor, så er det værd at undersøge nærmere.

Dukker prikken op, så kan du let tjekke hvorfor.

Læs også: Test af iPhone 12 – Gode opgraderinger, god iPhone

Tjek hvad der har brugt kamera eller mikrofon

Dukker en lille grøn eller rød prik op på toppen af din iPhone-skærm, så kan du nemt se hvilken app står bag. Det kan man gøre ved at gå til kontrolcenteret (swipe ned fra toppen i højre side af skærmen på nyere iPhones og op fra bunden af skærmen på ældre iPhones).

Inde i kontrolcenteret vil der i toppen stå, hvilken app der har brugt kamera eller mikrofon. Det vil se således ud:

Læs også: Guides og tips til Android-telefoner og iPhone