Elbiler er op til 40 procent billigere at vedligeholde

En ny undersøgelse konkluderer, at elbiler kan være helt op til 40 procent billigere at vedligeholde, sammenlignet med benzin- og dieselbiler.

Elbiler er op til 40 procent billigere at vedligeholde

Endnu en gang bliver det slået fast, at elbilerne, på den lange bane, er det billigere og mindre tidskrævende bilvalg. En ny undersøgelse kommer dog med den overraskende konklusion, at elbilerne kan være helt op til 40 procent billigere at vedligeholde. Det skyldes at elbilerne har færre dele der skal serviceres, så de er generelt billigere at reparere og vedligeholde end konventionelle biler.

Undersøgelsen er en ordenligt moppedreng på næsten 230 sider fra Argonne National Laboratory, og den kan blandt ande fortælle, at omkostningerne ved at eje en fossilbil er langt højere end dens købspris. Udgifter som brændstof, vedligeholdelse og reparationer løber op med tiden.

Andrew Burnham fra Argonne National Laboratory er medforfatter af undersøgelsen og han siger:

“I løbet af et køretøjs levetid kan vedligeholdelse og reparation af en benzinbil være på omkring 25.000 dollars – altså et meget stort beløb”, siger Andrew Burnham.

Se også: Nordens største messe for elbiler kommer til Danmark

Elbilen er billigere i længden

Undersøgelsen fortæller også, at elbilerne er det billigere valg i længden, selvom de er dyrere i indkøb.

Elbiler har færre dele, der skal serviceres, da de ikke har brug for tændrør, motorolie, tandremme eller mange andre ting. Burnhams team anslår, at vedligeholdelse af fuldt elektriske køretøjer koster omkring 40 procent mindre end for benzindrevne biler.

“Der er et potentiale for store besparelser på vedligeholdelse og reparationer i løbet af en elbils levetid i forhold til en benzinbil”, siger han.

Og dertil har elbiler heller ikke de samme udgifter til brændstof, hvilket også er med til at gøre dem billigere.

Så selv om de indledende omkostninger ved en elbil kan være højere, mener Burnham, at bilkøbere bør se ud over prisskiltet hos forhandleren. Det er værd at overveje, hvor meget du kører, hvor længe du planlægger at eje bilen, og andre faktorer, der afgør, hvor meget et køretøj vil koste dig over tid. Har du tid og lyst, så kan du læse hele undersøgelsen her.

Se også: Norlys vil opsætte 300.000 ladestandere i Danmark