Europas fjerdestørste teleselskab vælger Nokia til 5G

Finske Nokia er blevet valgt af Europas fjerdestørste teleselskab, Franske Orange, til at udvikle deres 5G-netværk.

Europas fjerdestørste teleselskab vælger Nokia til 5G

Det franske teleselskab Orange, der er verdens tiende største og Europas fjerde største udbyder, har valgt Nokia til udviklingen af deres 5G-netværk.

Orange har valgt Nokias end-to-end 5G-tilbud, altså hele pakken med Single Radio Access Network (RAN)-teknologi , avancerede automatiseringsværktøjer, en avanceret netværksstyringsløsning og tilknyttede professionelle tjenester.

Investeringen i 5G giver Orange mulighed for markant at forbedre kundeoplevelsen og øge netværkskapaciteten samt hastigheden. Derudover vil det kunne bane vej for nye innovative tjenester, der kræver ultrahøj båndbredde og lav forsinkelse.

Læs også: Huawei får begrænset rolle i Storbritanniens 5G-netværk

5G giver nye muligheder

Nokia vil støtte Oranges kommercielle 5G-lancering med udrulningen af det avancerede SRAN-netværk til 5G gennem via softwareopgraderinger, hvilket strømliner de indledende trin til opbygningen af 5G-netværket. 

For Orange repræsenterer implementeringen af ​​5G en enorm udfordring og er en af ​​hovedprioriteterne i vores Engage 2025 strategiske plan. Vi er glade for at forfølge vores partnerskab med Nokia, en vigtig langsigtet partner, for at udvikle et stærkt og innovativt 5G-netværk. 5G vil muliggøre udvikling af nye tjenester og give en beriget oplevelse for vores kunder – både inden for forbruger- og forretningsområder.”

Siger Fabienne Dulac, viceadministrerende direktør og administrerende direktør for Orange France.

Også Nokia er begejstrede for den nye aftale med Orange:

Nokia har den rigtige teknologi til dette projekt, vores ekspertise inden for SRAN, 5G og end-to-end netværksinfrastrukturledelse, taget i betragtning. Denne aftale bygger på vores mangeårige betroede forhold til Orange og vil levere en overlegen oplevelse for både virksomheder og forbrugere. “

Den unikke RAN-teknologi skulle give mulighed for problemfri udvidelse af det nuværende mobilnetværk til 5G.

Læs også: Danmarks 4G-mobilnetværk er blandt verdens hurtigste