Beoplay Portal: Første gamingheadset fra B&O

Danske Bang & Olufsen er klar med et trådløs gamingheadset i stilrent design. Beoplay Portal, som det hedder, understøtter protokollen Xbox Wireless.

Beoplay Portal: Første gamingheadset fra B&O

Et marked, der er i konstant vækst, er markedet for gamingprodukter. Det fik danske Bang & Olufsen også øjnene op for sidste år, hvor man annoncerede, at man havde indgået et samarbejde med Microsoft om at lave high end-tilbehør til Xbox.

Disse visioner realiseres nu med introduktionen af Bang & Olufsens første gamingheadset nogensinde: De trådløse hovedtelefoner kaldet Beoplay Portal.

Modsat mange andre gamingprodukter, som gerne bruger alverdens neonfarver og masser af RGB-lys, så er Beoplay Portal tro mod B&O’s sædvanlige, minimalistiske designfilosofi.

Ved første øjekast kunne Beoplay Portal ligne mange andre hovedtelefoner fra Bang & Olufsen, f.eks. Beoplay H95. Headsettet har, som det er set så mange andre gange før, detaljer af anodiseret aluminium, som står i kontrast til de øvrige plastik- og stofkomponenter i henholdsvis sort og sølv.

Beoplay Portal vejer kun 246 gram og kan dermed uden besvær bæres i mange timer – perfekt til en lang gamingsession.

– Beoplay Portal er de første af sin art: Trådløse hovedtelefoner, der kombinerer spilteknologi med Bang & Olufsens lyd, design og håndværk. Vores ingeniører og designere har skabt et par hovedtelefoner, der både imødekommer de avancerede teknologiske behov til gaming, samtidig med at de kan bruges på cyklen eller hjemmekontoret uden at gå på kompromis med æstetikken, siger Dorte Vestergaard, Head of Category hos Bang & Olufsen.

Læs også: Beoplay HX lanceret: Bedre lyd, ANC og komfort

Beoplay Portal. Foto: Bang & Olufsen

Understøtter trådløs Xbox-lydprotokol

Så hvad gør Beoplay Portal mere egnet til gaming end de øvrige headsets fra Bang & Olufsen?

Det er hovedsageligt understøttelsen af protokollen Xbox Wireless, som giver en lavere responstid (latency) end en traditionel Bluetooth-forbindelse. Xbox Wireless-funktionen gør det også legende let at forbinde Beoplay Portal trådløst til Xbox Series X, Series S, Xbox One-konsoller eller Windows 10-computere med en Xbox Wireless Adapter. Det er samme protokol, som Microsofts eget gamingheadset, Xbox Wireless Headset, understøtter.

Derudover understøtter Beoplay Portal også Google Fast Pair, så du lynhurtigt kan parre headsettet med Android-mobiler.

Gennem Xbox Wireless-protokollen er der strøm nok i batteriet på 1.200 mAh til 12 timers spilletid med adaptiv aktiv støjreduktion med transparency mode og Bluetooth 5.1 aktiveret. Hvis du kun bruger Bluetooth og aktiv støjreduktion, f.eks. med din smartphone eller computer, hedder batteritiden i stedet 24 timer. En fuld opladning klares på cirka to timer via USB-C-stikket.

Mange gamingheadsets har en mikrofon monteret på en boom-arm. Men det er ikke nødvendigt, mener Bang & Olufsen. De har i stedet integreret 4 beamforming-mikrofoner i hovedtelefonerne, så omgivende støj kan isoleres. Dermed skulle der stadig være sikret krystalklare samtaler.

Læs også: Xbox Wireless Headset: Nyt gaming-headset kan købes i Danmark

Beoplay Portal. Foto: Bang & Olufsen

Lyd i høj kvalitet, som vi kender det fra B&O

Modsat mange andre gamingheadsets har Bang & Olufsen, ikke overraskende, stadig fokus på lydkvaliteten. De specialdesignede højtalerenheder i hvert øre måler 40 millimeter, og der er også understøttelse af surround sound-teknologien Dolby Atmos.

Bang & Olufsen oplyser desuden, at højtalerne i hovedtelefonerne har et frekvensområde på 20 – 22.000 Hz, en impedans på 24 ohm +/- 15 % og en følsomhed på 95 dB, 1 mW ved 1 kHz.

Læs også: Test af B&O Beoplay H95: Medrivende lyd

Beoplay Portal: Pris og tilgængelighed i Danmark

Beoplay Portal kan købes i Danmark fra 29. april 2021. De har en vejledende dansk pris på 3.749 kroner.

Allerede nu kan du forudbestille et eksemplar af Beoplay Portal på Bang & Olufsens hjemmeside.

Beoplay Portal kan fås i farverne Black Anthracite, Grey Mist og Navy.