Du kan måske først købe en PS5 eller XSX i 2023

Står du også og vil købe en PlayStation 5 eller Xbox Series X? Ifølge en japansk producent, så skal du væbne dig med tålmodighed.

Du kan måske først købe en PS5 eller XSX i 2023

Efterspørgslen på de nye spillekonsoller fra Microsoft og Sony er enorm, og producenterne har svært ved at imødekomme dem. Det skyldes den verdensomspændende mangel på materialer til halvledere, som er nødvendige i produktionen af biler, elektronik og ikke mindst spillekonsoller. Og når det kommer til spillekonsollerne, så skulle de være blandt de hårdest ramte. Det betyder, at er du på jagt efter en PlayStation 5 eller Xbox Series X, så skal du sikkert væbne dig med (endnu mere) tålmodighed.

Enorm efterspørgsel

Ifølge den japanske elektronik- og chipproducent Toshiba, så vil manglen på materialerne fortsætte langt ind i 2022. Og da efterspørgslen på de nye spillekonsoller er så stor, og dette marked er meget hårdt ramt, så kan man forvente manglen på PS5 og XSX vil vare helt til 2023.

“Udbuddet af chips vil forblive meget stramt indtil mindst september næste år, siger Takeshi Kamebuchi, direktør med ansvar for halvledere hos Toshiba.

“I nogle tilfælde kan vi opleve, at nogle kunder ikke bliver fuldt ud betjent før 2023.”, fortsætter Kamebuchi.

For mange er det en trist nyhed. Der kommer dog hele tiden enkelte konsoller på lager, men skal man være hurtig. Sony har netop lanceret en ny udgave af PlayStation 5, som skærer ned på indholdet af materialer og vejer derfor 300 gram mindre.

Læs også: 25 eksklusive spil på vej til PlayStation 5

Der bliver investeret i halvledere

Ifølge Bloomberg planlægger Toshiba at investere 60 milliarder ¥ (næsten 3,5 mia. kroner) i at støtte produktionen af ​​halvledere i løbet af de næste tre år. Toshiba overvejer at bygge en anden fabrik for at imødekomme efterspørgslen.

“spilkonsolproducenter er blandt de kunder, der stiller de højeste krav, og jeg er oprigtigt ked af deres frustration, da ingen af ​​dem har en 100% tilfredshed.”, slutter Kamebuchi.

Læs også: Derfor er den nye PlayStation 5-variant dårligere

Historien efterfølgende

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 24/2/2021 fulgte redaktionen op med historien; Gaming på mobilen er enormt – slår alle andre platforme – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..