Nu kommer der en ny udgave af PlayStation 5

Uden nogen officiel udmelding har Sony introduceret en ny udgave af PlayStation 5. Den opdaterede PS5 er for første gang blevet solgt i Australien.

Nu kommer der en ny udgave af PlayStation 5

Det er ikke engang et år siden, at Sony lancerede PlayStation 5, og nu skulle er en ny udgave blevet lanceret. Den nye udgave byder ikke på forbedret ydelse, men barberer 300 gram af vægten og kræver ikke en skruetrækker.

Sony har opdateret den originale PlayStation 5 ( CFI-1000) med en ny udgave, som går under versionsnummer CFI-1102A. Salget af den nye model er først blevet opdaget i Australien. Præcis hvilke ændringer den byder på vides ikke endnu, men noget må der være sket. Den originale PlayStation 5 er nemlig en stor og tung sag, hvor den nye model fastholdet samme fysiske mål og design, men er blevet betydeligt lettere – hele 300 gram.

Se også: 25 eksklusive spil på vej til PlayStation 5

Den nye PlayStation 5 kræver ikke skruetrækker

Der er mere end mindre vægt i den opdaterede PS5. Hvor den originale PlayStation 5 kræver en skruetrækker, når foden skal påsættes, så er det anderledes med den nye model. Her er det nemlig en fingerskrue, som fjerner behovet for en skruetrækker. Og dog.

Skal man indsætte en ny M.2 SSD med mere plads, så kræver dette dog stadig en skruetrækker.

Sony planlægger at udrulle flytbar SSD-lagring i en kommende softwareopdatering. En opdatering, der i øjeblikket er tilgængelig for betatestere, indeholder også forbedringer af PS5’s brugergrænseflade, 3D-lydunderstøttelse til indbyggede tv-højttalere og en bedre måde at skelne mellem PS4- og PS5-versioner af spil.

Læs også: Hurtigere PS5 på vej

PS5 er stadig en mangelvare

Selvom PlayStation 5 blev lanceret i slutningen af 2020, så er der stadig stor mangel på spillekonsollen. Konsollen, tilbehør og spil er sjældent noget den lokale elektronikbutik ligger inde med. Der kommer løbende enkelte konsoller på lager, men de forsvinder lige så hurtigt igen.

Sony har tidligere meldt ud, at PS5 også kan blive en mangelvare til næste år. Mangel på chips samt den længere tid det tager af producere PS5 betyder, at de ikke kan følge med efterspørgslen.

Se også: Find den rigtig lagerplads til PS5

Mere om stoffet

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. Lasse Olsen kunne ikke slippe historien. 6/8/2021 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med nyheden om Sådan bliver Sonys kommende PlayStation 5 VR-headset – Den videre historie kan du læse her. Seneste nyt om emnet finder du her.