PlayStation 5 lækket med 2 terabyte SSD

Den næste PS5 kommer angiveligt også i en variant med 2 terabyte lynhurtig lagerplads, men prisen bliver også derefter.

PlayStation 5 lækket med 2 terabyte SSD

Både Sony og Microsoft er lige på vippen til at lancere henholdsvis PlayStation 5 og Xbox Series X, men ingen af de to firmaer har endnu røbet de endelige priser på deres konsoller.

Se også: Den officielle pris på PlayStation 5

Derfor skyder forhandlerne også lidt i øst og vest, når de allerede nu prissætter konsollerne forud for den endelige afsløring af priserne.

Det ses også tydeligt hos en tysk forhandler, Otto.de, som kortvarigt havde offentliggjort en variant af PS5 Digital Edition med 2 terabyte lagerplads. Den stod til en pris på 974 euro (7.250 kroner), hvilket ligger langt over, hvad PlayStation 5 – også med større kapacitet – forventes at komme til at koste.

PlayStation 5 var kortvarigt til salg i en variant med 2 terabyte lagerplads (Foto: Gamepro.de)

Til gengæld kunne det altså tyde på, at Sony lytter til de mange personer, som efterspørger mere lagerplads end de normale 825 GB, som den digitale udgave af konsollen kommer med.

Sony skulle anvende en helt særlig SSD-teknologi i PS5, som endnu ikke er tilgængelig på markedet. Teknologien skulle være i stand til at levere en læsehastighed på hele 5,5 gigabit i sekundet, hvilket vil sikre nærmest øjeblikkelig indlæsning af spil, når de først er downloadet til konsollen.

825 GB rækker dog ikke til lagring af mange store spiltitler, da PS5-spil formentlig vil fylde endnu mere end de store PS4-spil. Derfor giver det også god mening, hvis Sony sælger en PS5 med en lidt større kapacitet.

Dog vil der også være mulighed for at tilslutte en NVMe-SSD til PlayStation 5. Du kan godt nok ikke spille spil direkte fra den, men du kan i stedet opbevare de spiltitler, der ikke er plads til i den indbyggede SSD. Når du skal spille disse spil, kan man så flytte dem over på den hurtige SSD eller senere hen PS5-kompatible SSD’er.

Sony PlayStation 5 bliver lanceret i november. Seneste forlydender går på, at det bliver den 13. november, men den præcise dato har Sony altså endnu ikke afsløret. Konkurrenten Xbox Series X fra Microsoft kommer i løbet af 4. kvartal – altså oktober, november eller december.

Læs også: Sony: Disse BRAVIA-tv er “klar til Playstation”

Sagen efterfølgende

Der er kommet nyt i sagen. Lasse Olsen valgte at gå videre med sagen. 30/7/2020 blev historien fulgt op med en artikel der belyste emnet Sony: Disse BRAVIA-tv er “klar til Playstation 5” – Læs her. Seneste nyt om tematikken finder du her.