Google afslører snart ny Nest-højtaler

Efterfølgeren til den oprindelige Google Home-højtaler med Google Assistent er lige om hjørnet. Den nye højtaler får et radikalt anderledes design end forgængeren fra 2016.

Google afslører snart ny Nest-højtaler

Google Home- og Nest-højtalerne fra Google er populære, så det er ikke overraskende, at it-giganten er på vej med endnu en højtaler til samlingen.

Faktisk har Google røbet på Twitter, at et nyt Nest-produkt bliver præsenteret i løbet af i dag – formentlig mandag aften dansk tid.

Hen over den sidste uges tid er en række billeder af netop et nyt Google Nest-produkt dukket op – en ny højtaler med Google Assistent, som angiveligt er efterfølgeren til den oprindelige Google Home-højtaler fra 2016.

Læs også: Ny Google Home smart-højtaler med bedre lyd på vej

Får nyt design, men stadig i sædvanlig Google-stil

På designfronten deler den kommende højtaler, som muligvis bare kommer til at hedde Nest Home, dog ikke mange ligheder med den oprindelige højtaler. Hvor den oprindelige højtaler var cylinderformet og kun var beklædt med stof på den nederste halvdel og hvid plastik på den øverste halvdel, er den kommende Nest Home fuldstændig beklædt med den samme, velkendte type stof. Dog har den en bund af silikone, så højtaleren har et fast greb på bordpladen eller hvor den måtte stå.

De fysiske dimensioner ser også umiddelbart noget anderledes ud. Den kommende smart-højtaler ser ud til at hente inspiration fra Google Home Max, men samtidig er den meget mere afrundet i designet. Størrelsesmæssigt ser Nest Home ud til at vokse en del fra sin forgænger, som kun måler 15 cm i højden og 10 cm i bredden. Den nye Nest Home måler derimod i omegnen af 21 cm i højden og 14 cm i bredden.

Forhåbentlig resulterer det i, at Nest Home bliver udstyret med lidt bedre lyd end sin forgænger fra 2016, som gemmer på en 2” driver og to 2” passive højtalere.

Specifikationerne på højtaleren er dog endnu ukendte, og det samme er prisen. Prisen på forgængeren er dog formentlig et meget godt bud på, i hvilket prisleje vi vil lande i. Den kostede 1.149, da den blev lanceret i Danmark i 2018.

Alt dette bliver vi formentlig meget klogere på, når den efter alt at dømme altså bliver præsenteret i løbet af i dag.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent

Mere nyt om emnet

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 16/6/2020 kørte vi et indlæg omkring Ny Google Home smart-højtaler med bedre lyd på vej – Forstættelsen i sagen kan læses her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.