Google lancerer ny Nest smart-termostat

Googles annoncerer en ny intelligent termostat med enklere design og til en lavere pris. Her er Google Nest Termostat, som sandsynligvis ikke kommer til Danmark.

Google lancerer ny Nest smart-termostat

Vi ser flere og flere smart-produkter, og det gør sig også gældende inden for termostater til radiatorer. Grundene er flere: Smart-termostater kan indstilles til at styre temperaturen i dit hjem og spare dig penge på varmen. Og så kan de monteres direkte på de eksisterende radiatorer. Derudover kan man sætte dem på ”feriemode”, når man er væk, så man ikke har dem tændt, imens man er på ferie. Der er selvfølgelig en termostat til hvert et segment, og med den nye lancering håber Google på, at de lavere omkostninger og det letforståelige system vil lokke dem, der endnu ikke har opgraderet til en smart termostat.

Læs også: Guide: Sådan kommer du let i gang med dit smarthome

Lav pris og nyt, enkelt design

Med den nye Nest-termostat får man en enklere model end Nest Learning Thermostat eller Nest Thermostat E er, og så koster den tilmed kun 129,99 dollars, hvilket er 40 dollars mindre end Nest E og 120 dollars mindre end Nest Learning.

Den traditionelle drejeknap er skrottet og erstattet med et mere enkelt, touch-strip-kontrolsystem. Designet eliminerer alle de bevægelige dele, hvilket gør, at prisen er blevet sat ned.

Nest har gjort alt for at forenkle softwareoplevelsen på den nye termostat, hvor de gør brug af et traditionelt og ret manuelt planlægningssystem – man indstiller det efter, hvornår man er hjemme, og hvornår man er væk, samt efter hvilke temperaturer de respektive rum skal have. Det svarer altså ret meget til de funktioner, man kender fra en traditionel programmerbar termostat og burde derfor være velkendt for de fleste, der køber en smart termostat for første gang.

Nest-termostaten kan styres via Google Home-smartphone-appen, og så understøtter den stemmestyring via Google Assistent eller Amazons Alexa. Den bruger Soli-bevægelsessensor plus geolokalisering på telefonen til automatisk at aktivere Eco-tilstand, så man kan spare energi, når man ikke er hjemme.

Læs også: tado° og TP-Link klar med nye, smarte termostater

Fravalg i forhold til de dyrere modeller

Der er selvfølgelig klippet en hæl og hugget en tå for at holde prisen lav, og derfor har den nye Nest-termostat ikke alle de samme funktioner som de dyrere modeller. For eksempel bruger det, i stedet for et indbygget genopladeligt lithiumbatteri, to standard AAA-batterier. Farsight-funktionen finder man heller ikke i denne model.

I lighed med den nyligt udgivne Nest Audio-smarthøjttaler kommer Nest termostaten i en række forskellige farver: hvid, mørkegrå, lyserød og lysegrøn.

Læs også: Test af Google Nest Audio

Kommer nok ikke til Danmark

Som det ser ud lige nu, så kommer Nest Termostat ikke til Danmark. Muligvis på et senere tidspunkt, men intet er bekræftet.

Læs også: Tag jer sammen, Google. Giv os nu de fede produkter