Tag jer sammen, Google. Giv os nu de fede produkter

År efter år sidder vi og glæder os over Googles spændende produktlanceringer for at finde ud af, at de ikke kommer til Danmark. Og det er trist.

Tag jer sammen, Google. Giv os nu de fede produkter

Forleden afholdt Google deres “Launch Night In”-event, hvor fire spændende produkter blev lanceret. Typisk Google kommer kun ét af disse til Danmark, og det er selvfølgelig det mindst interessante, hvis du spørger os. Vi bliver skuffede hver eneste år, og for hvert event forsvinder lidt af interessen for Googles produkter.

Nu har jeg efterhånden været i branchen i 10 år og har fra starten været stor fan af Googles tjenester og produkter – mere dengang end nu. Inden jeg startede ved Mobilsiden.dk, brugte jeg ivrigt Googles Nexus-telefoner og sad klar til at forudbestille hver gang. Nexus blev til Pixel, og derefter så vi ikke mere til Googles telefoner i Danmark. Jo, hos enkelte forhandlere, men intet officielt og ofte til overpris.

Læs også: Test af Google Pixel: Den mest helstøbte Android-smartphone

Imens så vi Google lancere produkter og tjenester på stribe, som vi også i Danmark gerne ville nyde godt af. Et godt eksempel på dette er Google Assistent, som så dagens lys tilbage i 2016 sammen med første Pixel-telefon. Først i slutningen af 2018 blev Google Assistent lanceret på dansk. Og for at være helt ærlig er den danske udgave af assistenten den dag i dag langt fra den amerikanske. Den der såkaldte kunstige intelligens kan der godt arbejdes på.

Se også: Priser på de bedste Android-telefoner

Google Assistent som vendepunkt

Vi så det til gengæld som en god nyhed, at Google lancerede Google Assistent i Danmark. For med en dansk assistent så vi ingen grund til, at Google længere ville holde produkterne ude af danskernes hænder. Men sådan skulle det ikke gå. Lanceret blev Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4, Pixel 4a – alle med ros fra internationale medier, som specielt på kameraet imponerede. Igen kunne vi kun se med på sidelinjen. I samme ombæring tilføjede Google smarte produkter og tjenester til deres portefølje, som heller aldrig kom til Danmark. Heriblandt Google Nest Hub Max, Pixelbook, Android Auto m.m.

Den seneste tid har vi dog set Google åbne lidt mere op, og vi har fået en række Nest-produkter og endda spilstreamingtjenesten Google Stadia. Og så sidder vi her igen og håber og krydser fingre til gårsdagens event. Og hvad sker der så? Google lancerer Pixel 5 5G, Pixel 4a 5G, Chromecast med Google TV og en billig Nest Audio-højtaler. Kun sidstnævnte kommer til Danmark – og det er ærgerligt.

Læs også: Disse 5G-telefoner sælger Yousee og Telmore

Apple er på krigsstien

I den anden lejr har vi Apple. Med endnu flere produkter på vej i år end tidligere, et utal af nye tjenester og en meget forbedret softwareoplevelse med iOS 14, som minder mere om Android end nogensinde før. Og man kan være helt sikker på, at disse kommer til Danmark. Der er slet ingen tvivl om, at dette vil lokke endnu flere ind i deres veletablerede økosystem.

Og det er ikke, fordi Google Danmark ikke ønsker at få flere produkter ind. Her er forklaringen fra Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google Danmark:

“Jeg deler selv iveren med at få Googles produkter til Danmark hurtigst muligt. I nogle tilfælde sker det samtidig som den globale lancering, i andre tilfælde senere. Før vi lancerer et produkt på et nyt marked, vil vi sikre os, at det leverer den bedst mulige oplevelse. Det er ikke blot at ‘fordanskning’ , men indebærer en række andre aspekter afhængig af produktet. Eksempelvis samarbejder med lokale partnere, test og support osv. Når det er sagt, er vi altid på udkig efter at udvide til nye markeder så snart, at det kan lade sig gøre”.

Til næste Google-event, så sidder vi klar igen… og håber.

Hvad synes du? Er det fint nok, at Google ikke prioriterer Danmark eller havde du også håbet på en Chromecast med Google TV?