Google projekt vil mindske nødvendigheden af passwords

Project Abacus vil genkende dit adfærdsmønster og forbigå password login når det er muligt.

Google projekt vil mindske nødvendigheden af passwords

De fleste vil formentlig kunne nikke genkendende til irritationen når man for tredje gang indtaster forkert password i et forsøg på at huske lige præcis den kombination af tal og bogstaver som man brugte på en given eller i en given app side da man lavede sin bruger.

Vi mennesker er ganske enkelt ikke gode til at huske på lange passwords, Google Project Abacus søger ikke at eliminere passwords, men i stedet for at mindske hyppigheden af forespørgsler.

Læs også: Google Foto: gemmer og organiserer dine fotos for evigt

Ved at kombinere en række data fra sensorer, søger Project Abacus at identificere dig gennem måden du går, snakker, taster og hvor du som regel befinder dig. Enheden vil ved at undersøge alle disse data, verificere at det rent faktisk er dig som bruger telefonen, opdages noget uregelmæssigt, vil den igen begynde at spørge om passwords.

Det hele er baseret på en sikkerhedsscore, data fra sensorerne indsamles og giver et samlet overblik der munder ud i en sandsynlighed om, hvorvidt du er dig. Baseret på denne score, kan man springe password over i diverse applikationer. Falder denne score pludseligt, vil applikationerne igen bede om password.

ATAP holdet forklarer desuden, at de mener at kombinationen af alle disse sensor data, gør Project Abacus 10 gange mere sikker end traditionelle metoder.

Project Vault

Et andet sikkerhedsprojekt Google arbejder på, kaldes Project Vault. Ifølge ATAP er Vault en lille sikkerhedsorienteret computer som klemmes ind på et microSD kort. Den bruger en række krypterings mekanismer til at agere som digital bankboks som kan indeholde sensitiv information som filer og beskedhistorik.

Læs også: Nu kan din stemme låse Android-mobilen op

Project Vault partitionerer en del af SD kortet som derefter bruges som bankboks. Vault skulle desuden fungere på platforme udenfor Android, som eksempelvis ganske almindelige Windows PC’er.

Google ATAP fortæller desuden, at Project Vault for indeværende er rettet mod erhvervsmarkedet lige nu.

Kilde: Phandroid