Guide: iPhone SE 2020 eller disse 5 gode Android-mobiler

Den nye iPhone SE 2020 ser på papiret meget lovende ud, men man skal ikke glemme Android-konkurrenterne. Her er 5 gode alternativer til iPhone SE.

Guide: iPhone SE 2020 eller disse 5 gode Android-mobiler

Der er slet ingen tvivl om, at Apples nyeste skud på stammen, iPhone SE 2020, nok at blive et hit. Med sig bringer den en kompakt størrelse, masser af hestekræfter, en typisk lang Apple-levetid og til en overkommelig pris. På et tidspunkt som dette, hvor budgettet sikkert er lidt strammere, så er en iPhone til 3.699 kroner en kærkommen nyhed.

Sammenligner vi med Apples tidligere billigste iPhone, iPhone 11, så koster den nye iPhone SE hele 2.600 kroner mindre. En meget fornuftig pris for en mobil, med verdens hurtigste mobile chipset. Men vi skal passe på at vi ikke glemmer konkurrenterne i den anden lejr: Android-mobilerne.

Læs også: Den billigste iPhone SE er nu i butikkerne

For selvom Android-mobilerne for hver generation bliver dyrere og dyrere, så er der stadig masser af gode modeller på markedet, hvor man får meget mobil til pengene. I Android-verdenen bliver den store udfordring dog størrelsen, for vi lever i en tid hvor producenterne mener “bigger is better”. I listen herunder har vi derfor både nogle kompakte Android-mobiler samt nogle af de lidt større, som vil være nogle gode valg.

Her i artiklen kommer vi med 5 gode alternativer, til den nye iPhone SE 2020, i samme prisklasse.

Android-alternativer til iPhone SE 2020

 1. Samsung Galaxy S10e
  Der er ingen vej udenom Samsungs kompakte flagskibsmobil fra sidste år. Samsung Galaxy S10e fik i vores test 5,5 stjerner ud af 6 og det er velfortjent. Her får man en ægte kompakt topmodel med hurtig ydelse, en fantastisk AMOLED-skærm, et dobbelt bagkamera med ultra vidvinkel, stereohøjtalere, hurtig opladning. Det er en fantastisk mobil som fortjener mere opmærksomhed, hvis du spørger mig. Galaxy S10e blev lanceret med en vejledende pris på 5.999 kroner, men kan nu findes til omkring 3.700 kroner.
 2. Sony Xperia XZ2 Compact
  Sonys Xperia XZ2 Compact har et par år på bagen, men er stadig blandt de bedste kompakte Android-mobiler. Faktisk er den den mindste  af disse fire andre Androids, og endda både smallere og kortere end iPhone SE 2020. Her får man et stærkt batteri, god ydelse, stereohøjtalere samt et udmærket kamera til en fornuftig pris. Xperia XZ2 Compact koster nu under 4.000 kroner. Xperia XZ2 Compact fik i test 5 stjerner ud af 6.
 3. OnePlus 7T
  OnePlus 7T er godt nok ikke den mest kompakte mobil på markedet, men der er derudover meget at holde af ved den. Her er der virkelig meget mobil til pengene, hvor man for under 4.000 kroner får en af markedets hurtigste mobiler, en god skærm, lang batteritid og hurtig opladning samt en af de allerbedste brugerflader. Skærmen er på 6,55 tommer, så den er altså noget større end de 4,7 tommer på iPhone SE. OnePlus 7T fik i test topkarakter.
 4. OnePlus 6T
  Nu vi er i gang med OnePlus, så kommer vi ikke udenom OnePlus 6T. Et år ældre end OnePlus 7T, men stadig en utroligt hurtig og god mobiltelefon. Samtidig er den en anelse mindre og billigere. OnePlus 6T fik i vores test 5,5 stjerner ud af 6. Prisen på OnePlus 6T er nu nede på 3.600 kroner.
 5. Huawei Nova 5T
  Sidst, men ikke mindst, har vi en lidt billigere mobil. Huawei Nova 5T er med en 6,2 tommer skærm en af de mere kompakte Android-mobiler, og den byder på masser af hestekræfter, et godt tredobbelt kamera, vanvittig god batteritid og heldigvis også Googles apps og tjenester. Der er rigtig meget godt ved Nova 5T, og det bedste er prisen på omkring 2.500 kroner. I vores test fik Huawei Nova 5T 5 ud af 6 stjerner.

Den nye iPhone SE vil friste mange

Den nye iPhone SE 2020 vil friste mange, men som man kan se på ovenstående liste, så er der masser af gode mobiler til samme penge i Android-verdenen. Og der findes flere end ovenstående. Har du et godt bud på et alternativ til iPhone SE, så skriv meget gerne en kommentar herunder.

Læs også: iPhone SE 2020 eller iPhone 11 – her er det bedste køb

Seneste nyt i sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. Efterfølgende d. 20/3/2020 publicerede vi sagen om 4 gode gaming-mobiler til fornuftige penge – Den finder du her. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Oneplus..