4G LTE lanceres i Grønland

Grønlænderne (og julemanden) kan snart surfe med 4G hastigheder - dog kun i Nuuk i første omgang.

4G LTE lanceres i Grønland

Som vi tidligere har skrevet på Mobilsiden.dk så får grønlænderne snart adgang til 4G LTE, og nu har TELE-POST (Tele Greenland A/S) endelig løftet sløret for teleselskabets planer. Grønlænderen får adgang til 4G  LTE den 1. december 2013. Det skriver TELE-POST i en pressemeddelse.

– “Vi har arbejdet hårdt på at få etableret 4G-netværket i Nuuk, for at sikre kunderne en endnu bedre oplevelse med øgede hastigheder og ikke mindst en bedre oplevelse, når de surfer mobilt på internettet på en pc eller tablet,” udtaler teledirektør Anders Barslund.

Det nye 4G LTE netværk kan i første omgang kun bruges på 4G modems, der understøtter 4G LTE på 800 MHz (bånd 20), men i løbet af 2014 åbnes der også op for smartphones med 4G. 4G LTE netværket er ved lanceringen kun tilgængeligt i Nuuk, men TELE-POST lover, at teleselskabet i løbet af 2014 vil udrulle 4G flere steder i Grønland.

TELE-POST lancerer samtidig et nyt nyt mobilt bredbånds abonnement, som giver adgang til 4G LTE netværket. Abonnement Bredbånd Premium inkluderer 20 GB data og tilbyder hastigheder op til 20/5 Mbit/s. Prisen for det nye abonnement er 999 kroner pr. måned.