Samsø sikret bredbånd efter Skyline-kollaps

Borgere på Samsø er sikret bredbånd efter Skylines konkurs. Et fiberkabel, en mobilmast og frivilligere borgere var løsningen.

Samsø sikret bredbånd efter Skyline-kollaps

Lokale borgere er nu grunden til Samsø i fremtiden kan have kontakt med omverdenen. For mens Skylines konkurs efterlod øen i en kritisk bredbånds-situation, så tog en række borgere på Samsø sagen i egen hånd og stiftede foreningen Samsø Bredbånd.

Da det første forarbejde var gjort kontaktede foreningen Telia, og så kom der hurtigt en løsning i hus, som sikrer øens beboere muligheden for en 20/20 megabitforbindelse. Det skriver Jyllands-Posten.

 – ”Det er fantastisk og en utrolig lettelse for øen. I forvejen er det jo svært at tiltrække fastboere og erhvervsliv til Samsø, og hvis it-teknologien ikke er på plads, bliver den opgave nærmest uoverkommelig,” siger Thorsten Arnold, formand for Samsø Bredbånd til Jyllands-Posten.

Løsningen blev, at Telia har trukket en forbindelse fra et fiberkabel, som løber forbi Samsø på vej mellem Jylland og Sjælland, samt med hjælp fra en mobilmast og et teknikhus på øen er det hele gået op i en højere enhed. Ligeledes kan Telia benytte sig af Skylines aflagte WiFi-teknologi.

For hele øen har bredbånd, skal der dog lige fordeles de sidste spredeparaboler på øen, men Samsø Bredbånd er i fuld gang med dette.

Du kan læse mere om Samsø Bredbånd.