Starlink tester abonnement der kan bruges globalt

Starlink Global Roaming Service giver internetforbindelse over hele verden og vil koste cirka 1.400 kroner om måneden.

Starlink tester abonnement der kan bruges globalt

Starlink tilbyder satellitinternet, så man lettere kan få dataopkobling på steder, hvor der traditionelt er dårlig internetdækning og nu kan et globalt abonnement være på vej.

Selskabets nuværende abonnement kan kun bruges på det kontinent, hvor man har oprettet abonnementet. Hvis man bestiller et abonnement i et europæisk land, kan det kun bruges i Europa.

Ifølge et dokument, som en ansat i selskabet har modtaget, vil Starlink udvide med en ny tjeneste, der kan bruges på tværs af kontinenterne. Dog kun på landjorden og ikke de maritime dele. Man vil altså ikke kunne sejle rundt på de syv verdenshave og være koblet til nettet via Starlink.

starlink global roaming service

Se også: Mobilt bredbånd der kan bruges i udlandet

Prisen på Starlink Global Roaming Service lyder på 200 dollars om måneden. Direkte omregnet svarer det til cirka 1.400 kroner.

Herudover skal man så også have en Starlink Kit satellitmodtagelsesantenne, som koster knap 5.000 kroner, for at kunne starte op.

Se også: Mobilabonnementer med roaming

Lover hurtigt internet over hele verden

Starlink lover ”højhastighedsforbindelse med lav latenstid” næsten overalt på jorden med abonnementet i de områder, der er dækket af SpaceX’ satellitter, og hvor selskabet har licens til at operere.

Satellittjenesten opererer i dag i 48 lande, her under også Danmark og har samlet mere end en million kunder. Det er endnu uvist, om alle lande vil acceptere indførelsen af denne tjeneste, men det virker som en forudsætning, hvis sådan en tjeneste skal give mening.

Starlink har i dag tæt på 5.000 satellitter i kredsløb og har søgt om tilladelse til at opsætte yderligere 30.000, når næste generation af selskabets satellitter bliver klar.