Telenor gør med ny router klar til 2.500 Mbit bredbånd

Snart skruer Telenor gevaldigt op for hastigheden i internet til hjemmet. En ny testvindende WiFi 6-router er første skridt på vejen til 2.500 mbit bredbånd.

Telenor gør med ny router klar til 2.500 Mbit bredbånd

Vores brug af internet i hjemmet stiller hele tiden større krav til udstyret og bredbåndsforbindelsen. Telenor er nu klar med en overlegen WiFi 6-router, som vinder i test på hastighed og rækkevidde. Den gør desuden klar til at Telenor ruller 2.500 mbit bredbånd ud.

Der opleves en enorm konkurrence på bredbåndsmarkedet, hvor 1.000 mbit bredbånd koster nærmerst det samme hos alle udbydere. Men det er ikke nok at have en hurtig bredbåndsforbindelse, man skal også have udstyret til det. Danskerne får hele tiden flere enheder på netværket i hjemmet og det bruges til mere krævende opgaver end tidligere, som fx 4K-streaming og spilstreaming. Og derudover skal alle hjemmets enheder nu være forbundne, for det er populært at bygge et smart home. Normalt er den medfølgende router ikke noget at råbe hurra for, hvorfor flere og flere tilføjer derfor et mesh Wi-Fi-system i hjemmet. Men det vil Telenor nu gøre noget ved.

Nu introducerer de nemlig en testvindende Wi-Fi 6-router, som kan håndtere hastigheder på helt op til 2500 megabit, som Telenor forventer at kunne tilbyde de første kunder i den nærmeste fremtid. Den nye router understøtter WiFi6-standarden og bruges til fibernet. Den er konstrueret til at kunne håndtere flere onlineenheder på samme tid ved at fordele båndbredden på en mere effektiv måde.

Læs også: Er dit bredbånd langsomt? Fix et ustabilt internet

Telenors testvindende og designvindende bredbåndsrouter.
Telenors testvindende og designvindende bredbåndsrouter.

Telenor router vinder i test

Den nye router fra Telenor har i en test foretaget af Force Technology, vist overbevisende resultater, hvor den vandt over syv routere fra danske internetudbydere på hastighed og rækkevidde.

“Testen viser tydeligt, hvor stor forskel, der er i forhold til den tidligere generation af WiFi-teknologi. Det er jeg overbevist om, at vores kunder også kommer til at kunne mærke”, siger internetchef i Telenor, Lars Kyrø.

Routeren er produceret i samarbejde med den danske it-virksomhed Icotera. Udover at være hurtig, så er den altså også pæn – hvis man spørger folkene hos Red Dot Award, hvor den har vundet designprisen. Og skal man have den bedste Wi-Fi-dækning i hjemmet, så skal routeren ikke gemmes væk. Og så betyder det altså noget, at den ikke er tudegrim.

“Det betyder rigtig meget, at routeren står frit fremme for at man kan udnytte signalet bedst muligt. Derfor er det kun en bonus, at den har et design, som vil tiltale de fleste, og man ikke er fristet af at gemme den væk”, siger Lars Kyrø.

Læs også: De bedste produkter til dit smart home i 2021

Specifikationer på Telenor router til fiber

  • WiFi 6
  • WiFi 5GHz: 802.11ax, 8×8 antenner
  • WiFi 2,4GHz: 802.11ax, 4×4 antenner
  • 2 LAN-porte 1000 Mbps, 1 LAN-port 2500 Mbps
  • Bandsteering & Beamforming

Læs også: Se hvilken bredbånds-hastighed du har behov for

Temaet er ikke slut

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 2/2/2021 kom den efterfølgende historie med nyheden; Telenor har fået 38.000 nye mobilkunder i 2020 – Det videre forløb i sagen finder du her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..