Afstemning: Bruger du en digital assistent?

De digitale assistenter har startet deres indtog i Danmark. Spørgsmålet er, om vi har taget dem til os. Bruger du en digital assistent?

Afstemning: Bruger du en digital assistent?

Siden 2015 har Apples Siri kunne svare os på dansk. Dengang blev der spurgt meget til Androids svar på denne, Google Assistent, som først kom på dansk i september 2018. Siden da er der sket meget med de digitale assistenter, men bruger vi dem i hverdagen? Det er hvad denne uges afstemning handler om.

Funktionalitet i de første udgave af digitale assistenter var ganske begrænset, og selv den dag i dag er de utilstrækkelige. Men på den anden side, så er de blevet langt mere tilgængelige. Vi finder ikke kun digitale assistenter i telefoner, men overalt i vores hjem. Smart-skærme, højtalere, Smart-TV, computere, biler og flere typer er på vej – snart taler spejlet sikkert til os. Der er slet ingen tvivl om, at de digitale assistenter er kommet for at blive og de bliver en fast del af vores hjem. Det vælter ud med produkter til vores “smart home”. Med udviklingen inden for kunstig intelligens, så bliver de hele tiden klogere og bedre til at forstå os og lære af os. Et eksempel på dette er Google Duplex, hvor assistenten håndterer dine opkald for dig. Det er på samme tid smart og skræmmende.

Læs også: Bør du lave et smart-home – fordele og ulemper

Har du taget en digital assistent til dig?

Det der med digitale assistenter er stadig underligt for mange. At skulle tale til en højtaler eller en skærm – hvorfor nu det? Min personlige erfaring er, at der en digital assistent til rådighed i hjemmet, så vil den med tiden også blive brugt. Det kræver tilvænning og at man lærer diverse kommandoer, men når man er ovre den del, så bliver den en del af hverdagen. Pludselig føles det ikke længere unaturligt at tale til den. Det er bare heller ikke altid, at de digitale assistenter er en hjælp. Og har man flere dårlige oplevelser, så gider man ikke bruge det. Hjemme hos os bliver der talt til assistenten dagligt. Men hvad med dig?

Bruger du/i digitale assistenter? Deltag i afstemningen.

Se også: Nyheder om smart home og internet of things

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...