Amazon og Tile skal sammen konkurrere mod Apple

Sammen skal Tile og Amazon konkurrere mod Apple, som ellers ville have en enorm fordel med deres AirTags-trackere.

Amazon og Tile skal sammen konkurrere mod Apple

Amazon er i gang med at udvide sit netværk inden for opkoblede enheder for, at kunne tage kampen op mod teknologier som Apples nye AirTags. Og nu går giganten sammen med Tile, som allerede er velkendt for markedet for bluetooth-trackere.

Fredag annoncerede Amazon, at de starter et samarbejde med Tile, der laver trackere til bortkomne ting og sager, og Level, der laver smarte låse, for at bruge de produkter til at forbedre deres trackingnetværk baseret på Wi-Fi og Bluetooth-teknologi.

Styrken og antallet af enheder på et trackingnetværk er udslagsgivende for præcisionen. Det er en af årsagerne til, at mange tror, at Apples trackingnetværk bliver stærkt, i og med at det benytter mere end en milliard iPhones, iPads og Macs til at hjælpe med at finde forsvundne genstande.

Tile har desuden langet ud efter Apples debut på markedet for trakcing af gentande. For nylig meddelte selskabet den amerikanske Kongres, at de og andre app-udviklere er ”bange” for Apples håndtering af tredjepartsapps og hardwaretilbehør. Amazons partnerskab gør det muligt at forbedre Tiles trackingnetværk, Sidewalk. Med samarbejdet kan de lade Tile og Level-enheder gå ind på de Bluetooth-netværk, der er skabt af millioner af Amazons Echo-produkter.

Læs også: Tile kommer i version med UWB – konkurrent til AirTags

Tiles samarbejde med Amazon begynder i juni

Sidewalk rullede ud sidste år og fungerer som en gratis netværksdelingstjeneste i lokalområder, der bruger Echo-enheder som broer, så man kan dele en lille del af en brugers lavbånds WiFi med enheder som Echo-produkter og Ring-kameraer.

Tile kommer til at fungere med Sidewalk ved at integrere med kompatible Echo-enheder for at udvide Tiles netværksdækning endnu mere, alt sammen for at hjælpe brugere med sikkert at lokalisere forsvundne nøgler, pengepunge eller andre genstande.

Ifølge Amazon kommer Sidewalk også til at styrke Tile-oplevelsen i hjemmet takket være Alexa. Som bruger kan man bede Alexa om at finde ens nøgler, og derefter begynder Tile-trackeren at ringe fra jakkelommen, eller hvor nøglerne nu befinder sig.

Amazon har også sagt, at brugere med flere Echo-enheder koblet til Sidewalk kommer til at kunne finde deres forsvundne ting og sager i huset endnu hurtigere end før. Alexa kan fortælle brugeren, hvilken Echo-enhed deres Tile-markerede enhed er tættest på, om det er højtaleren i køkkenet eller i stuen, samt tidspunktet for, hvornår genstanden sidst var i nærheden af enheden.

Apple præsenterede sit Tile-lignende produkt AirTags i april måned. De fungerer på en lignende måde med iOS-enheder som iPhone og iPad.

Læs også: Nye earbuds fra Skullcandy har Tile-tracking

Sammen vil de konkurrere mod Apple

Nu, hvor Tile kobler sig på et større økosystem, kommer Amazon til at stå som Apples konkurrent på markedet. Sidewalks andet samarbejde med Level giver brugerne kontrol over låse i Ring og Level-appene uden at behøve at være inden for Bluetooth-rækkevidde af sine mobilenheder.

I stedet for at være afhængige af mobilernes Bluetooth-forbindelse kan en lås fra Level koble sig direkte til en kompatibel Ring Video Doorbell Pro-enhed ved hjælp af en Amazon Sidewalk Bluetooth forbindelse, der kun deles mellem de to enheder.

Det betyder, at selv hvis brugeren er i den anden ende af byen, er deres Level-lås stadig opkoblet og man har yderligere funktioner i Ring-appen, så man kan se og tale med hvem, det nu er, der står ved døren.

Og derefter kan man jo låse op for dem, hvis man vil. Amazon fortæller, at deres nye smart-lock Level-funktioner ruller ud via opdateringer i Ring og Level-appene og er tilgængelige i slutningen af maj måned.

Læs også: De første test af Apple AirTag – lever op til forventningerne

Mere om sagen

Den seneste udvikling finder du her. Steen Jørgensen fulgte op på sagen. Allerede d. 2/3/2021 fulgte vi historien op med sagen Ny bog-app fra Bog & idé: Amazon må ikke løbe med kunderne – Historien kan læses her. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.