Google Assistent bliver endnu bedre til smartlys

Hidtil har det været begrænset med funktioner til smartlys og lamper i Google Assistent, men nu er bliver den heldigvis noget mere avanceret.

Google Assistent bliver endnu bedre til smartlys

De smarte lys er et af de bedste og mest populære produkter til smart-hjemmet. Man har kunne bede Google Assistant om at tænde og slukke lyset i huset i stykke tid. Dog har den kun kunnet parere ordrer, der skulle eksekveres med det samme. Nu er den digitale assistent fra Google, heldigvis, blevet smartere, så den kan betjene lyssætningen i forhold til ønsket tid eller varighed.

Nu kan man for eksempel bede Google Assistant om, at den skal slukke for lysene om fem minutter eller tænde lyset på et forudbestemt tidspunkt. På samme måde kan man nu bede det om at tænde et lys i et bestemt tidsinterval samt planlægge lyssætningen til den følgende dag.

Man kan også anmode den om at tænde eller slukke for lysene ved solnedgang eller solopgang, hvilket er ret nyttigt, hvis man arbejder hjemmefra og gerne vil have at lysene automatisk skal tænde, når det bliver mørkt.

Læs også: Begynder guides til smart-hjem og tablets til underholdning

Stadig plads til forbedringer i Google Assistent

Selvom de nye, ovenstående funktioner kan være belejlige, så har Google Assistant stadig brug for lidt finpudsning.

Hvis man for eksempel beder Google Assistant om at gøre noget dagen efter, skal man angive det nøjagtige tidspunkt, for ellers så godkender den bare blindt ordren uden at bede om specifikationer.

Også hvis den af en eller anden grund misforstår anmodningen, så kan man ikke annullere anmodningen igen og den kan finde på at tænde lamperne midt om natten – der må man altså bede den om at slukke lyset, når det er tændt.

Heldigvis så lyder det fra Google, at den digitale assistent snart vil kunne annullere en planlagt handling.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home og Google Assistent