Google chokerer: Annoncerer horribel pris for ny tjeneste

Med Nest Hub 2. Gen-smartskærmen har Google introduceret en ny abonnementstjeneste - og prisen, den er horribel høj. Google oplyser, at prisen er en fejl.

Google chokerer: Annoncerer horribel pris for ny tjeneste

Vi ser ganske langsomt Google gå fra at tilbyde gratis tjenester til at forlange en månedlig betaling. Og med deres nyeste søvntrackertjeneste, lanceret samtidigt med Nest Hub 2. Gen, så tyder det på, at de nu tager prisen for tjenester til et helt nyt niveau.

Læs også: Test af Google Nest 2. Gen

Sammen med den helt nye smartskærm og kontrolcenter til smarthome, Google Nest Hub 2. Gen, har Google lanceret en ny tjeneste. Den nye søvntracking virker sammen med den nye Nest Hub, hvor den analyserer søvnen og med tiden giver gode råd til, hvordan man kan opnå en bedre nattesøvn.

Det lyder alt sammen meget godt, men problemet her er prisen. På Googles hjemmeside oplyses der, at søvnmåling er gratis resten af 2021, hvor den derefter vil koste 119 kroner om måneden. Og den pris er altså mere end en typisk streamingtjeneste til film, serie og musik koster i Danmark.

Samtidig er det en funktion, som efterhånden tilbydes gratis i fitnesstrackere og smartwatches, der derudover må formodes at være mere præcise. Disse armbånd og ure tilbyder nemlig pulsmåling, som også er en vigtig faktor ved søvnanalyse.

Læs også: Tag jer sammen, Google. Giv os nu de fede produkter

Google Nest Hub
På hjemmesiden oplyses det, at Google tager 119 kroner om måneden for søvntracking.

Google: Det er en fejl

Hvor samtlige af Googles tjenester tidligere var gratis, så ser vi dem nu kræve betaling for flere og flere af disse. Først blev det Google Fotos-backup, og nu er turen kommet til deres helt nye tjeneste. Man kan også betale sig fra at se reklamer på Youtube, og er dette en trend Google har tænkt sig at fortsætte, så kan deres økosystem ende med at blive en dyr fornøjelse.

Efter vi opdagede denne pris for søvnmåling hev vi selvfølgelig fat i Google Danmark. Her oplyses det, at prisen er en fejl og den rigtige pris først oplyses senere. Hvad den “rigtige pris” på søvnmåling bliver, må vi altså vente med at se. Det kan meget vel være, at prisen der oplyses nu er forkert, men burde Google overhovedet tage penge for søvnmåling på Nest Hub? Afgiv din stemme herunder.

Læs også: Google Nest Hub 2. Gen kommer nu til Danmark

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...