Google Home-appen får bedre brugerflade

Designet på Google Home-appen får en overhaling, som gør det nemmere at indstille rutiner. Den opdaterede app giver mere strømlinet design, men få nye funktioner.

Google Home-appen får bedre brugerflade

Google Home- og Assistant-rutinerne er forbedret en del siden lanceringen i 2018, og nu er appen igen blevet opdateret. Det nye design skal gøre det endnu lettere at indstille rutiner.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home

Efter opdateringen er udseendet mere i tråd med Googles nylige designsprog – alt er blevet opdateret til Google Sans-skrifttyper, der er en oversigt over alle handlinger og udløsere, blå ikoner, fremhævet tekst og flere foreslåede handlinger. Designet ser renere ud og er også lettere at analysere.

Listen over rutiner i Google Home-appen præsenteres nu også bedre med hjemme- og væk-mulighederne øverst efterfulgt af alle ens rutiner og ”Assistant-in-app”-genveje. Man kan udløse en af ​​disse ved at trykke på afspilningsknappen ved siden af ​​den.

google home rutiner
Det bliver nu lettere at oprette rutiner.

Ikke mange nye funktioner

Funktionelt er der dog ikke meget, der har ændret sig udover nye muligheder for at indstille solopgang og solnedgang. Forskellene i brugergrænsefladen bemærker man, når man skal se detaljer for ens rutiner, eller når man redigerer eller opretter en ny.

I stedet for ”en-skærm-passer-alle”-tilgang skal man nu tage ét trin ad gangen for at tilføje én eller flere udløsere (stemmekommando, tid, solopgang/solnedgang) til at vælge de handlinger, den skal udføre. De er nu grupperet efter typerne: info og påmindelser, kommunikation, assistentvolumen, smart home-enheder, telefonstyring, medier og egne brugerdefinerede handlinger. Der er et par nye muligheder i nogle af disse kategorier, men de fleste funktioner ser ud til at være uændrede.

Alt i alt kan man kun håbe på, at den ny grænseflade er det første skridt mod mere omfattende funktionelle forbedringer.

Læs også: De 5 bedste smartprodukter til hjemmet