Hvordan vil fremtidens smartphone se ud?

Hvordan kommer vores smartphones til at se ud i fremtiden og hvordan vil de fungere? Det er ikke til at vide, men vi har selvfølgelig et bud på det. Velkommen til denne uges Fokus.

Smartphonen har efterhånden nogle år på bagen og er med tiden blevet en større og større del af vores liv. Dens design har ikke ændret sig voldsomt meget, men den kan i dag utroligt meget. Men hvad med i fremtiden – hvad sker der med smartphones der? Det er et af de spørgsmål vi har fået fra seerne i denne uges Fokus. Her snakker vi også test af Samsung Galaxy S20 FE, smartwatches med eSIM og hvordan softwareopdateringer kan føje nyt funktioner til nutidens gadgets.

De første smartphones så dagens lys i starten af 90’erne, men det var først i 2007, at det virkelig tog fart. Det var selvfølgelig året hvor Steve Jobs præsenterede den første iPhone. Siden da har smartphonen blevet større, hurtigere, fået flere funktioner og måske vigtigst af alt; en hulens masse apps og tjenester, som fylder ekstremt meget i vores liv.

Se også: Bedste Samsung-telefoner til prisen

Smartphonen vil fylde mindre

Men selve mobiltelefonens udseende har ikke ændret sig voldsomt meget. Den er stadig den her aflange ting med en skærm. Så var der lige en periode med klaptelefoner, som producenterne nu igen prøver at prakke os på. Det vildeste der er sket med smartphonen længe er de foldbare skærme, og dem vil vi helt sikkert se flere af fremover. Men vi tror ikke den er fremtidens mobiltelefon.

Faktisk tror vi ikke fremtidens mobiltelefonen er så meget anderledes end den vi render rundt med i dag. Nu skriver jeg herover, at “smartphonen vil fylde mindre”. Med det mener jeg ikke, at den vil blive fysisk mindre, men at den vil fylde mindre i vores liv end den gør nu.

I stedet vil vi mere og mere benytte os af forbundne enheder i hjemmet, omkring os og på os. Stemmestyring og kunstig intelligens bliver vores primære måde at søge viden på, at forbinde til venner og familie og meget mere. I fremtiden vil enhederne omkring os kunne det samme som smartphonen og de vil alle være forbundet. Lige nu tænker vi måske at det der 5G virker ligegyldigt, men i fremtiden bliver det den teknologi, som gjorde det hele muligt. Engang vil vi undre os over, at vi overhovedet kunne klare os uden 5G. Augmented reality og virtual reality bliver integreret i vores liv.

Det var måske ikke det mest konkrete bud på fremtidens smartphone, men vi tror det er den fremtid vi går i møde. Hvad tror du?

Læs også: Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch

Smartwatch med eller uden eSIM?

Der er flere fordele og ulemper ved at vælge et smartwatch med eSIM. Først og fremmest er et smartwatch med eSIM dyrere, men det giver samtidig også mere funktionalitet. I videoen snakker vi om disse fordele og ulemper og hvilke ure der tilbydes med eSIM.

Lige nu kan Apple Watch Series 3, 4, 5, 6 og SE samt Samsung Galaxy Watch, Watch 3 og Watch Active 2 købes med eSIM hos danske teleselskaber.

Læs også: Apple Watch med og uden eSIM – fordele og ulemper

Vind mobilabonnement med 5G

I samarbejde med Hallo.dk sætter vi fem mobilabonnementer med 5G på højkant, som ganske gratis kan bruges i et halvt år. Inkluderet er fri tale, 60 GB data (10 GB kan bruges i EU). Hvert abonnement har en samlet værdi af 834 kroner. Vi trækker fem vindere, der hver får et simkort i næste uges Fokus.

For at være med i konkurrencen skal du blot stille os et spørgsmål. Enten her i kommentarfeltet eller under videoen på Youtube.

Følg Teknofil på Youtube

Seneste tilføjelse til sagen

Næste interessante historie om sagen kom frem. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 16/9/2020 blev historien fulgt op med et indlæg om Apple Watch Series 3 eller Apple Watch SE – hvilket er bedst? – Artiklen finder du her. De seneste nyhedsartikler om temaet “esim” finder du her..