Apple Watch med og uden eSIM – fordele og ulemper

Skal du vælge et Apple Watch med eSIM som kan bruges på mobilnetværket på 4G eller skal du vælge udgaven uden? Her er fordele og ulemper på Apple Watch eSIM- og bluetooth-version.

Apple Watch med og uden eSIM – fordele og ulemper

Apple har netop lanceret to nye smartwatches, Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE, som kommer i et hav af konfigurationer. Her kan man vælge størrelsen på uret, materiale og farve på urkasse, hvilket materiale remmen skal være i og hvilken farve den skal have. Men man skal også vælge mellem “GPS + cellular” og “GPS” ved købet af et Apple Watch, som det er nok de færreste der aner hvad betyder. Kort sagt så er forskellen om uret skal kunne bruge eSIM og dermed benytte mobilnetværket på 4G eller om det udelukkende skal have bluetooth og WiFi indbygget. Skal man vælge Apple Watch med eSIM eller skal man holde sig til det uden? – her er fordele og ulemper.

Læs også: Apple Watch 6 vs Apple Watch SE – hvilket ur er bedst?

Lad mobil blive hjemme

Den klart største fordel ved et Apple Watch med eSIM er muligheden for at slippe for mobiltelefonen. Skal du ud at løbe, cykle eller skal du på tur med familien, så er det til tider ekstremt rart at slippe for at slæbe rundt på mobiltelefonen. Med et Apple Watch med eSIM er dette netop muligt. Med eSIM kan det nemlig benytte mobilnetværket og man kan derfor få opkald, beskeder, emails og notifikationer, selvom man er afsted uden iPhonen.

Med et Apple Watch med bluetooth og WiFi, så skal man være indenfor rækkevidde af iPhonens bluetooth eller det WiFi den er tilsluttet.

Læs også: Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch

Stream musik på uret

Vil du gerne kunne gå, løbe, cykle eller tage en lur uden din iPhone i nærheden og stadig lytte til musik eller podcasts? Det er kun Apple Watch med eSIM, der har denne funktionalitet.

Adgangen til mobilnetværket gør, at Apple Watch med eSIM kan streame musik og podcasts direkte til dine bluetooth hovedtelefoner.

Batteritid

Der er også forskel på battertiden i de to udgaver af Apple Watch. eSIM- og bluetooth-udgaven har samme størrelse batteri, men eftersom Apple Watch med eSIM har et 4G-modem og dermed kontakt til mobilnetværket, så bruger dette mere strøm. Apple Watch med bluetooth benytter derimod en strømbesparende bluetooth-forbindelse eller WiFi.

Men det skal hertil og siges, at forskellen i batteritiden ikke er meget stor. Men der er altså en forskel og det er værd at vide i valget mellem de to.

“Indstil familie”

En ny funktion der blev introduceret med nye software til Apple Watch, watchOS 7, er “Indstil familie”. Et underligt navn til en funktion, som faktisk giver ret god mening.

Med Indstil Familie til Apple Watch kan man benytte samme iPhone (altså én iPhone) til at opsætte flere Apple Watches. Måske skal børnene eller familiens ældre udstyres med et Apple Watch? Så er dette den oplagte løsning. Men det er kun Apple Watch med eSIM, der tilbyder funktionen “Indstil Familie”.

eSIM abonnement

Her er der både fordele og ulemper ved Apple Watch med eSIM og det med bluetooth. Apple Watch med eSIM kræver et separat abonnement gennem dit teleselskab, hvis det skal kune fungerer på mobilnetværket. Et eSIM-abonnement til Apple Watch koster et sted mellem 29 kroner og 40 kroner per måned. Apple Watch med eSIM kan også fungerer uden et mobilabonnement, men så får man ikke det fulde udbytte af det.

Derimod kræver Apple Watch med bluetooth ikke et abonnement og er derfor billigere i længden.

Læs også: Bedste pris på Apple Watch 6 med eSIM abonnement

Prisen

Udover at man skal betale for et månedligt abonnement, så er Apple Watch med eSIM også dyrere at købe. På Apple Watch SE er prisforskellen 400 kroner og på Apple Watch Series 6 er forskellen hele 1.000 kroner. Så der er en hel del penge sparet ved at vælge Apple Watch uden eSIM.

Og der er endnu mere at spare, hvis man går efter Apple Watch Series 3. Watch Series 3 kommer nemlig udelukkende i en bluetooth-udgave og koster 1.699 kroner. Skal man have det billigste ur med eSIM, så er prisen 2.999 kroner, hvilket giver en merudgift på hele 1.300 kroner.

Læs også: Apple Watch Series 3 eller Apple Watch SE – hvilket er bedst?

Konklusion

Vil man have mest muligt ud at et Apple Watch, så skal man uden tvivl vælge udgaven med eSIM. Men man skal også være klar over, at det er betydeligt dyrere – både købsprisen, men også det månedlige abonnement.

Har du ikke brug for at bruge dit ur uden at have iPhonen i nærheden, så skal du vælge Apple Watch uden eSIM. Her er mange penge at spare – og ikke mindst et lidt bedre batteritid.

Samme guide vil også kunne bruges til andre smartwatches end Apple Watch. Samsung tilbyder også smartwatch med eSIM, men det er i Danmark kun teleselskabet 3 der understøtter det. Teleselskaberne herhjemme har længe lovet, at eSIM til andre smartwatches snart blev en realitet, men det er altså ikke sket endnu.

Opdateringer i sagen

Historien døde ikke med denne fortælling. Steen Jørgensen kunne ikke slippe historien. 17/9/2020 publicerede vi artiklen Kom i gang med det smarte hjem: Fordele og ulemper – Artiklen finder du her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..