Samsung SmartThings understøtter nu ladebokse til elbiler

Samsungs smart home-platform SmartThings får nu understøttelse af ladebokse til elbiler, der gør det muligt at se og styre opladningen.

Samsung SmartThings understøtter nu ladebokse til elbiler

Har du i forvejen smart home eller overvejer du at lave et, er der spændende nyt fra Samsung. Samsung er netop nu begyndt at understøtte ladebokse til elbiler, hvilket gør opladingen af elbilen lettere, smartere og måske også lidt sjovere.

Se også: Billig opladning af elbil i hjemmet

Styr opladning af elbilen med Samsung SmartThings

Mange produkter kan efterhånden forbindes og styres i smarte hjem, og nu kommer endnu en ting til. Samsung har nemlig besluttet sig for, at ladeboksen skal være smart.

SmartThings, som Samsungs smart home-platform hedder, er en af de tre største i verden, der lige nu har mere end 280 millioner brugere globalt. Via denne platform kan man styre ting via mobilen, smartwatch, køleskabet og flere enheder i hjemmet, og udenfor hjemmet, som gør lidt en anelse lettere.

Typisk er det ting som lys, opvarmning, støvsugning, sikkerhedskameraer, højtalere og mange flere, hvor det hele kan styres på en udvalgt platform. Med SmartThings kan man styre smarthjemmets produkter i appen eller for eksempel via nogle af Samsungs smarte TV.

Nu har Samsung altså tilføjet ladebokse til elbiler til udvalget af kompatible smart home-enheder til SmartThings. I første omgang er det kun ladebokse af mærket EvLoop, men flere forventes at blive tilføjet platformen.

Nu kan Samsung SmartThings give smartere elbilopladning.

SmartThings-appen giver dig nu mulighed for at se og styre opladningen af elbilen, præcis som i den medfølgende app til ladeboksen.

I SmartThings er det muligt at automatisere opladningen, så den automatisk startes når strømmen er billigst og grønnest.

Mon ikke også andre platforme som Google Assistent, Apple HomeKit og andre smart home-platforme får integreret ladebokse i en nær fremtid.

Se også: Stem på Årets elbil 2024

Vælg en ladeboks med 4G eller Wi-Fi og tilhørende app

Opladning en af elbil med egen ladeboks er den absolut billigste. Men vil du i fremtiden kunne bruge for eksempel SmartThings eller en anden smart home-platform, skal den have 4G eller Wi-Fi indbygget.

Derudover anbefaler vi ladebokse med tilhørende app, hvorfra man kan fjernstyre opladningen og få nogle af ovenstående funktioner. Den må også meget gerne understøtte platforme fra tredjeparter såsom Monta, Gridio og True Energy.

Se hvilke ladebokse til elbiler du bør gå efter.

Se også: Sammenlign alle elbiler